Peş peşe saldırılar: Alman politikacıya afiş asarken saldırdılar, ameliyata alındı

Peş peşe saldırılar: Alman politikacıya afiş asarken saldırdılar, ameliyata alındı

Dresden'de dört kişilik bir grup aniden Yeşiller Partisi için seçim afişleri asan 28 yaşındaki bir adama saldırdı. Dakikalar sonra aynı sokakta afiş asmakta olan SPD'li siyasetçi Ecke de kimliği belirsiz dört kişi tarafından saldırıya uğradı ve dövüldü.

Almanya'da politikacılara saldırılar artıyor.

SPD Milletvekili Matthias Ecke, Dresden'de seçim afişlerini asarken sokakta saldırıya uğradı ve ağır yaralandı. Ecke'nin ameliyata alındığı belirtildi.

Parti kaynaklarına göre, acil ameliyatın ardından Ecke şu anda iyi durumda. Saldırı, partiler arasında şaşkınlığa neden oldu. SPD liderleri Saskia Esken ve Lars Klingbeil “sinsi bir saldırıdan” söz etti ve saldırıyı “en sert ifadelerle” kınadı.

DAKİKALAR İÇİNDE İKİ SALDIRI

Polise göre saldırı Cuma akşamı Dresden'in Striesen bölgesinde meydana geldi. Dört kişilik bir grup aniden Yeşiller Partisi için seçim afişleri asan 28 yaşındaki bir adama saldırdı. Yabancılar adamı yumrukladı ve tekmeledi, bunun sonucunda adam yaralandı.

Dakikalar sonra aynı sokakta afiş asmakta olan SPD'li siyasetçi Ecke de kimliği belirsiz dört kişi tarafından saldırıya uğradı ve dövüldü. Polis saldırganların aynı grup olduğuna inanıyor. Parti kaynaklarına göre SPD'nin Avrupa seçimlerindeki Saksonya liste başı adayı ağır yaralandı. Devlet güvenlik servisi soruşturma yürütüyor.

SAĞCILAR YAPTI

Cumartesi öğleden sonra geç saatlerde polis failler hakkında ilk yeni bilgileri verdi. Görgü tanıklarına göre saldırganlar 17 ila 20 yaşlarındaydı. Bir polis sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada dört kişinin de koyu renkli giysiler giydiğini söyledi. Bir görgü tanığı saldırganları sağ görüşlü olarak nitelendirdi.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) saldırıyı “mümkün olan en güçlü ifadelerle” kınadı. Avrupa seçimlerinden sadece birkaç hafta önce Ecke'ye yönelik siyasi amaçlı bir saldırının teyit edilmesi halinde, “bu ciddi şiddet eylemi aynı zamanda demokrasiye yönelik ciddi bir saldırıdır” dedi. Faeser “anti-demokratik şiddetin yeni bir boyutundan” söz etti.

SPD Parlamento Üyeleri Başkanı René Repasi, “Neo-Naziler tarafından gerçekleştirilen bu vahşi saldırı sadece ona değil, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkese yapılmış bir saldırıdır” dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT