"Personelsiz" huzurevinde skandal: Ölen kadını müdür buldu, ortalık karıştı

"Personelsiz" huzurevinde skandal: Ölen kadını müdür buldu, ortalık karıştı

Berlin'deki bir bakımevinde yaşanan personel sıkıntısı ortalığı karıştırdı. Yaşlı bir vatandaşın, personelin olmadığı bir gecede ölmesi ise tartışmaları artırdı.

Berlin'de Friedrichsfelde'deki "Domicil" bakımevinin bir sakini, bakımevinin düzenli personel olmadan idare etmek zorunda kaldığı gece hayatını kaybetti. Akut personel sıkıntısı nedeniyle, kalan son tam nitelikli bakıcı, 15 Nisan Pazartesi akşamı vardiyasının bitiminden kısa bir süre önce acil servisi aradı. Acil servis ise birkaç sağlık görevlisiyle devreye girdi ve 140 kadar sakinin bakımını geçici olarak üstlendi.

Pazartesi akşamı evde bakıcının yanı sıra sadece iki yardımcı bulunmaktaydı ancak bu yardımcıların ilaç verme yetkileri yoktu. Son bakıcı daha önce ev yönetimi ya da nöbetçi servisle irtibata geçememişti.

SÜREKLİ BAKIMA İHTİYACI VARDI

Ölen yaşlı vatandaş, sabah saat 4 ile 5.30 arasında hayatını kaybetti. Yaşlı kadın, sonunda bakıcının yerine geçen tesis müdürü tarafından bulundu.

Kadının ölümünün "Domicil"deki personel eksikliğiyle ilgili olup olmadığı belirsizliğini korurken, bu durum yine de tartışmalara neden oldu. Ayrıca raporlara göre yaşlı kadın, etkilenenlerin bazen tamamen felç olduğu ve sürekli bakıma ihtiyaç duyduğu "locked-in sendromu"ndan muzdaripti.

Berlin Savcılığı ise kasıtsız adam öldürme şüphesiyle bir soruşturma yürütüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT