Partneriyle öpüşüyordu, acı bir biçimde hayatını kaybetti: Mahkeme kararını açıkladı

Partneriyle öpüşüyordu, acı bir biçimde hayatını kaybetti: Mahkeme kararını açıkladı

Almanya'da geçtiğimiz yıllarda meydana gelen trafik "kazasına" dair mahkeme kararı açıklandı. Sanığa cinayet suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Almanya'da sokakta öpüşen çifte arabayla çarpıp, kadının ölümüne neden olduktan sonra olay yerinden kaçan adam hakkında karar verildi.

Dün Frankfurt Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 2015 yılında meydana gelen kazada oynadığı rol nedeniyle şoföre cinayet suçundan ömür boyu hapis cezası verildi.

Mahkeme, kadını arabanın altına aldıktan sonra 40 saniye boyunca kayıtsız bir şekilde arabayı sürmeye devam eden adamın, bunu bilinçli olarak yaptığı kanaatine vardı.

Araçta bulunan başkalarının, şoförü, aracı durdurması yönünde uyardıkları da belirtilirken, katil aracı sürmeye devam etmese, kadının yaşama ihtimalinin de olduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Katil, Main-Taunus bölgesindeki Kriftel'de halka açık bir festivalin ardından bir kavşağın yakınındaki yaya geçidinde öpüşen bir çiftin üzerine kontrolsüz bir şekilde arabasını sürmüş ve çifte çarpmıştı. 41 yaşındaki kadın arabanın altına girmiş ve 400 metreden fazla sürüklenmişti. Partneri, kaldırıma atlayarak hafif yaralarla kendini kurtarabilse de kadın kazanın hemen ardından olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Dava başında savcı ve müşterek davacı vekili, sanığın temel saiklerle cinayet işlemekten müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti. Savunma makamı ise 34 yaşındaki sanık için 2 yıl tecilli hapis cezası talep etmişti.

İlk duruşmada sanık 2018 yılında Frankfurt Bölge Mahkemesi tarafından 5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Federal Adalet Divanı bu kararı bozarak davayı tekrar başka bir jüri heyetine havale etti.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT
1 Yorum