Partisinden Baerbock'a mülteci isyanı

Partisinden Baerbock'a mülteci isyanı

Almanya'da Yeşiller Partisi içinde, AB'nin sert mülteci yasasına onay veren Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a tepkiler artıyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, AB'nin sert mülteci yasasına verdiği destek nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde bulunuyor.

Sol kanattaki Yeşiller'in önde gelen isimlerinden Jürgen Trittin, olağanüstü parti kurultayını gündeme getirdi. Trittin, Stern dergisine yaptığı açıklamada, böyle bir parti konferansının aylarca Yeşiller'i felç edebileceğini belirtti. Ancak bu durumun asıl meselesinin Yeşiller'in genlerine ilişkin olduğunu ifade etti. Trittin, başlangıçta aileler ve çocuklar için AB'nin dış sınırlarındaki prosedürlerden muaf tutulmasının kararlaştırıldığı gibi devam etmesini istedi.

Yeşiller Partisi'nin dış politika uzmanı olan Trittin, ayrıca parlamento grubu ve parti içindeki anlaşmazlığın dağınık bir şekilde tırmanmasının nasıl önlenebileceğine yönelik başka bir yol göremediğini de ifade etti.

Yeşiller milletvekili ve AP üyesi Erik Marquardt, Stern dergisine yaptığı açıklamada, bu şekliyle iltica reformuna "evet" demenin bir hata olduğunu belirtti.

Federal Meclis'in Yeşiller üyesi Julian Pahlke, AB içişleri bakanlarının kararlarını "tarihi bir rezalet" olarak nitelendirdi.

Yeşiller Partisi bu hafta sonu "Eyaletler Konseyi" olarak adlandırılan bir konferans düzenleyecek. Bu konferansta AB'nin sert iltica düzenlemesi de ele alınacak.

HABERE YORUM KAT