Paranız cebinizde kalsın: Marketlerdeki gizli kodlarla büyük tasarruf!

Paranız cebinizde kalsın: Marketlerdeki gizli kodlarla büyük tasarruf!

Almanya'da Lidl, Kaufland ve Co. gibi süpermarketlerde, fiyat etiketlerinde gizli kodlarla müşterilerin tasarruf etme fırsatı bulduğu ortaya çıktı. Bu kodlar, ürünlerin indirim zamanını ve son tüketim tarihine yaklaşan indirimleri gösteriyor.

Birçok şeyin giderek daha pahalı hale geldiği günümüzde, tüketiciler özellikle gıda satın alırken fiyatları karşılaştırmaya ve mümkün olduğunca ucuza satın almaya çalışıyor. Temel fiyatları karşılaştırmanın ve özel teklifleri araştırmanın yanı sıra, belirli harf kodları da tasarruf etmenize yardımcı olabilir. RUHR24, hangi fiyat etiketi kodlarının mevcut olduğunu ve ne anlama geldiklerini açıkladı.

LİDL VE KAUFLAND'DA GEÇERLİ

Alışveriş yaparken fiyat etiketlerine daha yakından bakarsanız, üzerlerinde fiyata ek olarak başka birçok rakam ve harf olduğunu fark edeceksiniz. Çoğu müşteri, ne anlama geldiklerini bilmedikleri için genellikle göze çarpmayan bu ayrıntıları görmezden gelir. Ancak belirli kodları bilirseniz, alışveriş yaparken kolayca tasarruf edebilirsiniz.

Örneğin, fiyat etiketlerinde "T" veya "TS" bulunuyorsa, bu, ürünün fiyatının belirli bir zamanda düşürüleceği anlamına gelir. Dolayısıyla "T" kısaltması günlük kontrol, "TS" ise Cumartesi günü günlük kontrol anlamına geliyor.

GİZLİ KODLAR

Süpermarkette bir ürünün fiyat etiketinde "T" kısaltması görünüyorsa, bu, ürünlerin kapanış saatinden kısa bir süre önce daha düşük bir fiyata satılacağı anlamına gelir. bu durum genellikle balık ve et gibi çabuk bozulabilen gıdaların yanı sıra süt ürünleri, meyve ve sebzeler için de geçerlidir.

Bu nedenle "TS", satış alanı haftada bir kez, bu durumda Cumartesi günü yeniden stoklanan gıdaları karakterize etmektedir. Hatta bazı durumlarda bu eski ürünler yüzde 80'e varan oranlarda indirime tabi tutulmaktadır.

Bazı süpermarketlerde tüketiciler bazen fiyat etiketlerinde "T" harfinin yanında bir sayı görebiliyor. Eğer bir ürün "4T" kodu ile etiketlenmişse, bu, son tüketim tarihine (BBD) ulaşılmadan dört gün önce bir fiyat indirimi bekleneceği anlamına gelir. "6T" kodu ise son kullanma tarihinden altı gün önce bir indirim yapılacağını gösterir. Gıda israfını önlemek için bazı süpermarketler düşük fiyatlı kurtarıcı poşetler de sunmaktadır.

Üzeri çizilmiş bir barkod gibi diğer işaretler de yaklaşan bir fiyat indirimi hakkında bilgi sağlayabilir. Bu tür etiketler, bir ürünün yakında mağazada bulunmayacağını gösterir ve genellikle fiyat indirimiyle de bağlantılıdır. Bu nedenle müşterilerin alışveriş yaparken fiyat etiketlerine daha yakından bakmaları ve bir sonraki süpermarket ziyaretlerini buna göre zamanlamaları faydalı olacaktır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT