Pandemiyle mücadele eden esnafa icra alarmı

Pandemiyle mücadele eden esnafa icra alarmı

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası, esnafın cep telefonuna aidat borcunu istedi. Telefonlarına gelen mesaja esnaftan sert tepki geldi.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası, aidat borcu olan üyelerinin cep telefonlarına mesaj göndererek, borçların ödenmemesi durumunda icra işlemlerinin başlatılacağını bildirdi.  Esnaf, pandemi döneminde gelen mesaja tepki gösterdi.

"EVİMİZİ ZOR GEÇİNDİRİYORUZ"

Bakkallar ve Bayiler Odası’nın SMS yoluyla gönderdiği mesaja isyan eden kantinci esnafı M.Ç., “Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir iş yapamıyoruz. Doğal olarak aidat borcumuz birikti. Mesajı görünce adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Durumumuz olsa zaten borçlarımızı öderiz. Evimizi zor geçindiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kantinci esnafı M.Ç., gönderilen icra mesajına karşılık olarak, “Bakkallar Odası’na, esnafa vermiş olduğu pandemi desteğinden dolayı teşekkür ettiğini” belirtti.

"BİZ KİMSEYİ İCRAYA VERMİYORUZ"

Tepkileri üzerine çeken Bakkallar Odası Başkanı Engin Kandemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Biz kimseyi icraya vermiyoruz. Bu resmi bir prosedür, uyarı mahiyetinde. Üyelerimize bu şekilde uyarı mesajı atmak zorundayız. Kanuni zorunluluğumuz. Devlet bize soruyor; ‘Sen niye uyarmadın’ diyor. Kimseyi icraya vermiyoruz, hele böyle bir dönemde” dedi.
İŞTE O SKANDAL MESAJ

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası’nın esnafa gönderdiği mesajda şöyle denildi:

 Sayın Üyemiz; Bakkallar ve Bayiler Odamıza kayıt yaptırmış olup, yasal süreler geçmesine rağmen yıllık aidatlarınızı zamanında ödememiş bulunmaktasınız. Mağdur duruma düşmemeniz için, süresi içerisinde ödemediğiniz yıllık aidat borçlarınızı 15 gün içerisinde ödemeniz gerekmekte olup, odamıza gelmeniz gerekmekte olup, aksi takdirde aidat borçlarınız için avukat yolu ile icra işlemlerine başlanacağı, bilgilerinize önemle rica olunur.

mesaj.jpg

HABERE YORUM KAT