Özgür Özel'den gençleri heyecanlandıracak mesaj: Almanya'ya gönderecek...

Özgür Özel'den gençlere güzel haber: SPD ile gençlik değişim programları konusunda hem fikir olduklarını ifade eden Özel, "Gideceksiniz, öğreneceksiniz. Gelecekler, birlikte çalışacaksınız, sizin kişisel gelişiminize hizmet yapacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Manisa'da il başkanları toplantısı düzenledi. Toplantı'ya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Yerel seçimlere hazırlık amacıyla yapılan buluşmada Özel, hükümeti "beyin göçüne" neden olduğu için eleştirirken, gençlere de dikkat çeken bir haber verdi.

Özgür Özel, Friedrich Ebert Vakfı ile CHP'li gençler için "değişim programları" düzenleneceğini açıkladı.

"GİDECEKSİNİZ, ÖĞRENCEKSİNİZ..."

Özgür Özel, gençlik kolları toplantısında ülke gündemine dair konuştuktan sonra geçen hafta yaptığı Almanya ziyaretinden bahsetti. Özel, Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD ile gençlik değişim programları konusunda hem fikir olduklarını, Friedrich Ebert Vakfı'nın katkılarıyla sürecin ilerleyeceğini belirtti.

Özgür Özel, "Gideceksiniz, öğreneceksiniz. Gelecekler, birlikte çalışacaksınız, sizin kişisel gelişiminize hizmet yapacağız. Sizin siyasi gelişiminize katkı sağlayacağız. Sizin yönetici yeteneklerinizin gelişimine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

"GENCE YATIRIM"

Özel şunları söyledi:

"Sayısız projeyi birlikte yapacağız. Gençlik kollarımız ve yöneticilerimiz başta olmak üzere SPD ile birlikte iklimin müsait olduğu 7-8 aylık süreçte, aynı öğrenci değişimi gibi yönetici değişimi, gençlik kolları değişimi ya da yaz kamplarına katılım, orada sizin aldığınız eğitimler gibi eğitimleri Almanya Sosyal Demokrat Partisi ile birlikte ve Friedrich Ebert Vakfı’nın katkılarıyla, Türkiye’de Sosyal Demokrasi Derneği’nin katkılarıyla, Türkiye’de sosyal demokrasiye katkı sağlayacak tüm dernek ve vakıfların katkılarıyla, benim de üyesi olduğum SODEV’in katkılarıyla, çözüm ortağı zaten FES ile birlikte, insana ve gence yatırım yapacağız."

Öte yandan, Almanya merkezli Friedrich Ebert Vakfı, "Friedrich Ebert Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (FES)" aracılığıyla 1988'den beri Türkiye'de faaliyet yürütüyor. Avrupa Birliği ve Alman Devleti'nin kaynaklarıyla finansal desteklerini veren vakıf, Türkiye'de de birtakım çalışmalara ortak oluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum