Özdemir, Almanya'daki 'Erdoğan' oylarını yorumladı

Özdemir, Almanya'daki 'Erdoğan' oylarını yorumladı

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye'deki ön seçim sonuçlarına ciddi bir şekilde baktıklarını ifade etti. Bayerischer Rundfunk'ta yaptığı konuşmada, muhalefet adayı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevdeki Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ikinci tur seçimlerini kazansa bile, ülkenin derinden bölünmüş bir durumla karşılaşacağını söyledi. Ayrıca, yapılan parlamento seçimlerinin Ulusal Meclisi daha muhafazakar hale getirdiğini belirtti. Özdemir, 1960'larda Türkiye'den Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak, bu durumun kadın hakları, LGBT hakları, insan hakları ve azınlık hakları için iyi bir haber olmadığını dile getirdi. 

Almanya'daki seçim sonuçlarına değinen Özdemir, Almanya'daki pek çok Türk seçmenin  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy kullanmasında Almanya'daki entegrasyon politikalarının başarısızlığının da rol oynadığını ifade etti.

Sinan Ogan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini üçüncü sırada tamamlamasının belirleyici bir faktör olduğunu düşünen Özdemir, "Bu aynı zamanda Türkiye'nin ne kadar sağa kaydığını da gösteriyor" dedi. Ogan, yaklaşık olarak %5,3 oyla üçüncü oldu. Eğer bir seçim tavsiyesi vermek gerekiyorsa, bu olası ikinci tur seçimin sonucu için önemli olmalıdır. Özdemir, seçim manipülasyonu hakkında bir bilgisi olmadığını belirtti, ancak seçimlere yaklaşılırken muhalefet için adil koşulların olmadığını vurguladı ve adaletin medyaya erişiminin olması gerektiğini söyledi, ancak bunun mümkün olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT