Otellerde su ısıtıcısını kullananlar dikkat: Hiç hijyenik değil!

Otellerde su ısıtıcısını kullananlar dikkat: Hiç hijyenik değil!

Bazı gezginlerin, otellerdeki su ısıtıcılarını iç çamaşırlarını kaynatmak için kullandıkları konuşuluyor. Görünüşe göre bu sadece bir söylenti de değil. Bir kadın, iç çamaşırını bu alette temizlerken, bunu da "hızlı ve hijyenik" olarak tanımladı.

Tatilciler neredeyse her otel odasında bir su ısıtıcısı bulurlar. Uzun bir günün ardından resepsiyona gitmek istemediğinizde ya da canınız çay yapmak istediğinde bu ısıtıcılar çok pratik bir yoldur. Ancak, bu ev aleti son dönemde iyice gözden düştü, hem de iğrenç bir nedenle....

Sosyal medyada bazı gezginlerin bu aleti iç çamaşırlarını kaynatmak için kullandıkları konuşuluyor. Görünüşe göre bu sadece bir söylenti de değil.

2017 tarihinde, İngiliz internet gazetesi The Independent bu "uygulamanın var olduğunu" bildirmişti. Bazıları bunu sadece kulaktan dolma bilgilerle bilirken, bazıları ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, bunu kendilerinin de yaptığını açıkça itiraf ediyor.

Örneğin 2019'da bir kullanıcı, kısa bir seyahatte regl döneminin kendisini şaşırttığını bildirdi ve yanında yedek iç çamaşırı olmadığı için külotunu su ısıtıcısında temizlemeye karar verdi. Yaptığı işlemi "hızlı ve hijyenik" olarak tanımladı.

Otel personellerinin her müşteriden sonra temizlik yaptığı düşünülse de durum yine de çok da sağlıklı durmuyor.

Uzmanlar da otellerde bulunan su ısıtıcılardan bir şey içilmemesi gerektiği konusunda uyarılar yapıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT