Ortalık karıştı... Bülent Arınç'tan 'damat' göndermeli istifa edebilirim açıklaması

Ortalık karıştı... Bülent Arınç'tan 'damat' göndermeli istifa edebilirim açıklaması

Bülent Arınç, Erdoğan'ın kendisine yönelik sert sözlerinden sonra ilk defa konuştu ve Erdoğan'la görüştükten sonra istifa edebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinin açılış konuşmasında Bülent Arınç’a çok sert tepki göstermiş ve “Reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine AK Parti’den çok sayıda isim Arınç’ın istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

İlk kez konuştu: "İstifa edebilirim" dedi ve Berat Albayrak'a atıf yaptı
Arınç, bu sözler üzerine ilk defa konuştu. Gazeteci Murat Çelik’e konuşan Arınç, duygusal bir insan olduğunu söyleyerek Erdoğan’ın konuşmalarından ‘rencide’ olduğunu belirtti. Arınç, Erdoğan’ın çok ağır bir konuşma yaptığını söyledi ve “İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi bekliyorum” dedi ve Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ın istifalarına atıfta bulundu.

"Cumhurbaşkanıyla konuştuktan sonra gereken neyse onu yapacağım"
Erdoğan’la yarın görüşmeyi umduğunu söyleyen Arınç, “Kendisiyle konuştuktan sonra gereken neyse onu yapacağım.” dedi. Arınç ayrıca Erdoğan’ın bu sözleri sarf etmeye neden ihtiyaç duyduğunu da soracağını ifade etti. Erdoğan’la görüştükten sonra “O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyrun istifa mektubum” diyebileceğini söyleyen Arınç, “Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulunun yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz” dedi.

Arınç öte yandan, AKP’den istifa etmeyeceğini sadece YİK’ten istifa edeceğini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT