Organize çete çökertildi: Yatırım vaadiyle milyonlarca Euro dolandırdılar

Organize çete çökertildi: Yatırım vaadiyle milyonlarca Euro dolandırdılar

Milyonlarca euroyu internet üzerinden cazip yatırım vaatleriyle kandırarak dolandırdıkları iddia edilen uluslararası bir çete, Bavyera'da çökertildi.

Almanya'da uluslararası bir dolandırıcılık çetesi, yatırım vaadiyle yüzlerce insanı milyonlarca Euro dolandırdılar. Bavyera polisi, çetenin başı olduğu iddia edilen 45 yaşındaki kişiyi tutukladı.

Bamberg Başsavcılığı'na bağlı Bavyera Siber Suçlar Merkez Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre, çete 2017 ile 2019 yılları arasında bir dizi internet platformu ve çağrı merkezini işletti. Grup, Avrupa çapındaki özel yatırımcıları hedef alarak kasıtlı olarak insanları işe aldı. Dolandırıcılar, parayı önceden kurulmuş bir kara para aklama sistemiyle akladılar.

İddianameye göre, çetenin 350'den fazla kişiye en az 8,6 milyon Euro tutarında zarar verdiği belirtiliyor. Ancak, müfettişler dünya çapındaki toplam kaybın 100 milyon Euro'dan fazla olabileceğini varsayıyor.

ALMANYA DIŞINDA DA...

Çete, sadece Almanya'da değil, aynı zamanda Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Gürcistan gibi ülkelerde de çağrı merkezleri işlettiği söyleniyor. İsrailli bir şüpheli, uluslararası bir insan avının ardından Filipinler'de tutuklandıktan sonra Ocak 2023'ten bu yana Almanya'da gözaltında bulunuyor.

İki diğer şüpheli de davanın bir parçası olarak suçlandı. İsrailli biri İsrail'deki bir şubede geçici olarak çalıştıktan sonra Saraybosna'da bir çağrı merkezinin yöneticisi olduğu iddia ediliyor. Diğer bir şüpheli ise Sofya'daki bir çağrı merkezinde satış elemanı olarak çalıştığı belirtiliyor.

Çetenin önde gelen üyelerinden biri 2022 yılında yedi yılın biraz altında hapis cezasına çarptırıldı. Diğer suç ortaklarının ise halen soruşturma altında olduğu bildiriliyor.

Davanın ilk duruşması Salı günü Münih Bölge Mahkemesi I. Ceza Dairesi'nde görülecek. 14 duruşma daha Haziran ayının başına kadar planlanmış durumda.

ARTI49

HABERE YORUM KAT