Ore dağları cinayeti zanlısı Türkiye’de tutuklandı

Ore dağları cinayeti zanlısı Türkiye’de tutuklandı

Saksonya eyaleti Chemnitz şehrinde lokanta sahibi Tekin Y.’yi öldürüp ardından cesedi parçalara ayıran zanlı Türkiye’de tutuklandı.

Saksonya Chemnitz’de lokanta sahibi işletmecinin ölümünün ardından, fail olduğu iddia edilen kişi yakalandı. Chemnitz’deki savcılığın doğruladığı gibi şüpheli Türkiye’de tutuklandı. 48 yaşındaki zanlının, kendi yurttaşı olan Tekin Y.’yi (48) öldürüp ardından cesedi parçalara ayırıp Ore Dağları’nda çeşitli yerlere attığı belirtildi.  Ceset parçaları Gornau yakınlarındaki B 174'te ve Weißbach'ta yol üzerinde bulundu.

Ne yaşanmıştı?

Müfettişler, kurbanın 2021 Temmuz ayının sonunda Chemnitz’deki bir apartman dairesinde henüz tam olarak bilinmeyen bir zamanda, Türkiye’de yakalanan zanlı tarafından öldürüldüğünü düşünüyor. Mağdurun ve zanlının birbirini tanıdığı anlaşıldı. Zanlının Tekin Y.’yi öldürdükten sonra cesedi parçalara ayırarak Ore dağları’nda çeşitli yerlere attığı belirlendi. BİLD zanlının Çarşamba günü gözaltına alındığını ve sorgulama sırasında bütün iddiaları reddettiğini bildirdi.

Uluslararası soruşturma teslimi

Kıdemli Cumhuriyet Savcısı olan Ingrid Burghart, “Tutuklama için beş aydır yoğun ve kapsamlı bir şekilde çalışıyoruz. Türk makamları, zanlıyı Almanya adaletine teslim edip etmeyeceklerini bize bildirmeliler” dedi.

Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT
1 Yorum