Önümüzdeki aylar da Almanya'dan sınır dışı edileceklerin tam listesi!

Önümüzdeki aylar da Almanya'dan sınır dışı edileceklerin tam listesi!

Almanya'da sığınmacıların sınır dışı edilmesinin yaklaşık üçte ikisi başarısız oluyor. Scholz, hükümetin kaçak göçle mücadelede daha fazla kararlılıkla mücadele edeceğini belirterek, oturma izni olmayanların hızla sınır dışı edilmeye başlandığını söyledi.

Rusya’nın işgalinin ardından Almanya bir milyondan fazla Ukrayna vatandaşına kucak açtı. Bunun dışında çoğu Suriye, Afganistan ve Türkiye’den 200 binden fazla kişi geçen yıl sığınma başvurusu yaptı. Şu anda Ukrayna'daki savaştan kaçan ve gelişmemiş ülkelerden gelen insanlar sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor.

Federal hükümete göre, geçen yıl 12.945 sınır dışı edildi. Ancak birçok kişinin sınır dışı edilmesi başarısız oldu. Bunların asıl nedeni kişilerin ayrılış gününde ortadan kaybolmasıydı. Almanya'da yasal olarak ülkeyi terk etmek zorunda olan toplam 304.308 kişi bulunuyor.

Federal Meclis'in iç politika sözcüsü "Almanya, 2016'dan bu yana en kötü göç krizini yaşıyor" dedi. Geçtiğimiz ay ise  Şansölye Olaf Scholz Federal Meclis'te "Burada kalma hakkı olmayan herkes Almanya'yı derhal terk etmelidir" dedi. Almanya’ya yönelik düzensiz göçü düşürmek istediklerini kaydeden Scholz, “Artık kendilerini kaçakçıların eline ve hayatı tehdit eden kaçış yollarına teslim eden daha az insan görmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT