Onlarca kişi gözaltına alındı, Almanya’da sosyal medya operasyonu

Onlarca kişi gözaltına alındı, Almanya’da sosyal medya operasyonu

Almanya'da sosyal medya üzerinde kadın düşmanlığı yapan ve kadınlara yönelik işkence ve cinayet videoları paylaşan şüphelilerin evlerine baskınlar düzenlendi.

Almanya'nın tüm eyaletlerinde onlarca kişi kadın düşmanı içerikler paylaştığı için gözaltına alındı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu tür paylaşım yapanların cezai olarak sorumlu tutulacağını ve kadın karşıtı nefret suçlarının önlenmesi için net sınırlar çizilmesi gerektiğini söyledi.

AMAÇ KADIN DÜŞMANLIĞIYLA MÜCADELE
Operasyon 2022’den bu yana devam eden “İnternette kadın düşmanlığıyla mücadele” projesinin bir parçası. BKA proje kapsamında, sosyal medyada kadınların cinselleştirilmiş bir şekilde iftira ve hakarete uğradığı veya çıplak fotoğraflar göndermeye alenen teşvik edildiği paylaşımları yapan yüzlerce hesap tespit edildi. Yetkililer ayrıca tecavüz veya cinsel saldırının savunulduğu, hatta işkence ve cinayet videolarının alenen dağıtıldığı paylaşımlar da saptadı.

SONUÇLARIYLA YÜZLEŞMEK ZORUNDALAR
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, operasyonla ilgili olarak “kadın düşmanlığını tecavüz fantezileri de dahil olmak üzere iğrenç bir şekilde cinselleştirerek yayan herkes cezai olarak sorumlu tutulmalıdır” dedi.

Faeser ayrıca “Özellikle kadınlar ve kız çocukları internette nefret suçu ve zorbalığın ortalamanın üzerinde kurbanı oluyor. Burada bir durma noktası olduğuna dair çok net işaretlere ihtiyacımız var” dedi ve kadın düşmanlığının sadece kadınların değil, toplumun tamamının sorunu olduğunu vurguladı.

ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUZ

BKA Başkanı Holger Münch “Kadın düşmanlığı, nefret suçlarının en yaygın biçimlerinden biridir. Bu nedenle bu konuya özel bir önem veriyoruz” diyerek, operasyonların gelecek günlerde de devam edeceğini belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT