Kendisini 24 çocuğun babası gösteren Nijeryalı adam Alman Devletinden on binlerce euro yardım aldı

Kendisini 24 çocuğun babası gösteren Nijeryalı adam Alman Devletinden on binlerce euro yardım aldı

Almanya'nın Dortmund şehrinde yaşayan bir Nijeryalı adam, kendisini onlarca çocuğun babası olarak göstererek devletten yüklü miktarda çocuk parası ve sosyal yardım aldı.

Dortmund'da yaşayan bir Nijeryalı, kendisini 24 çocuk babası olarak göstererek devletten yüklü miktarda çocuk parası ve sosyal yardım aldı. Almanya'da kalma hakkı elde etmek için kullandığı dolandırıcılık yöntemiyle kendi ülkesinden 94 kişiyi de Almanya'ya getirdiği ortaya çıktı.

KENDİSİNE BAY NAKİT PARA DİYOR

Kendisine "Bay Nakit Para" lakabını takan Nijeryalı adam, 24 çocuk babası olduğunu iddia etti. Bu çocukların biyolojik babası olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Nijeryalı adam bu şekilde Almanya'da kalma hakkı elde ettiği gibi, çocuk parası ve diğer sosyal yardımlardan da yararlandı.

Nijeryalının çocuklarına ve annelerine gitmesi gereken parayı onlara aktarmadan kendi üzerine aldığı düşünülüyor. Nijeryalı adamın tam olarak ayda yaklaşık 22 bin euro çocuk parası aldığı, ancak nafaka ödemediği de ortaya çıktı.

ONLARCA KİŞİ GETİRDİ

Nijeryalı adamın kendi ülkesinden 94 kişiyi de Almanya'ya getirdiği öğrenildi. Bu kişilerin Nijeryalı adamın çocuklarının anneleri, kardeşleri veya diğer akrabaları olduğu söylendi. Şahsın bu kişilerle sözde ilişki kurarak, onlara da Almanya'da oturma ve mali destek alma hakkı sağladığı düşünülüyor

Dortmund'da yaşanan bu skandal Almanya'da büyük tepki topladı. Nijeryalının nasıl bu kadar uzun süre devleti dolandırabildiği ve bu durumun nasıl fark edilmediği sorgulanıyor. Nijeryalı adam hakkında yasal işlem başlatıldığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum