Önce Hitler selamı verdi sonra bir kadını silahla tehdit etti

Önce Hitler selamı verdi sonra bir kadını silahla tehdit etti

"Hitler selamı" veren aşırı sağcı bir adam, yanına gelen kadına silah doğrultarak onu tehdit etti. Polis, adamın evinde yaptığı aramada silah ve uyuşturucular buldu!

Berlin'de Nazi yanlısı bir adam ortalığı birbirine kattı!

Berlin-Niederschöneweide'de dün öğleden sonra 43 yaşındaki bir adamın Hitler selamı verdiği ve ardından bir kadını silahla tehdit ettiği iddia edildi. Polise göre olay, Schnellerstraße ve Spreestraße'nin köşesindeki bir büfenin önünde meydana geldi.

İddiaya göre, adam Hitler selamı verdikten sonra kimliği belirsiz bir kadın adama yaklaştı. Kadının neden adama yaklaştığı, tepki için mi bunu yaptığı bilinmezken, daha sonra adamın belinden bir silah çıkardığı ve kadına doğrulttuğu iddia edildi.

TUTUKLANDI

Polis olay yerine geldiğinde ne şüphelinin ne de tehdit edilen kadının orada olmadığı bildirildi. Şüpheli daha sonra bir tanığın ihbarı sayesinde tespit edildi. Polise göre, memurlar daha sonra şüphelinin evine giderek mahkeme kararıyla arama yaptı.

Şüpheli arama sırasında eve geri döndü. Polis tarafından tutuklandığı bildirildi. Şüpheli adam polise direnirken, bir polis memurunu da elinden yaraladı. Polis memuru daha sonra görevine devam edemedi.

Tutuklanan adamın aranması sırasında polis memurları 43 yaşındaki zanlının kimliği belirsiz kadını tehdit ettiği silahı buldu. Polise göre, bu silah kuru sıkı bir silahtı. Aşırı sağcı adamın evinde uyuşturucular da bulundu ve el konuldu. Polis daha sonra şüpheliyi hastaneye götürdü ve burada tedavi altına aldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HİTLER SELAMI NEDİR

"Hitler selamı" verirken sağ elin parmakları birleştirilir, sağ kol kafa hizasında ileriye kaldırılır, gökyüzünü gösterir ve avuç içi yere paralel şekilde uzanır. Hitler selamı faşist Adolf Hitler'e itaati göstermek için benimsenen bir selam şekliydi. Hitler selamını yapmak, Nazi iktidarında siviller için de zorunluydu.

Günümüz Almanya'sında ise bu tür ırkçı ifadeler kullanmak ve paylaşmak yasak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT