Olaf Scholz'dan 'işbirliğini artıralım' çağrısı

Olaf Scholz'dan 'işbirliğini artıralım' çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ayrıştırmanın küresel sorunlara çözüm olmadığını belirterek, dünyadaki krizler karşısında uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Büyük güçlüklerin üstesinden ancak birlikte gelebiliriz." dedi.

Küreselleşmenin geri çevrilmesinin ve ticarette korumacılığın küresel sorunlara çözüm getirmeyeceğini vurgulayan Scholz, ihtiyaç duyulan şeyin bağımlılıkların azaltıldığı "akıllı küreselleşme" olduğunu savundu.

Olaf Scholz, ayrıştırmanın da küresel sorunlara çözüm olmadığını belirterek, dünyadaki krizler karşısında uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu.

Kovid-19 salgınının küresel ekonomi ve tedarik zincirleri üzerindeki etkilerini anlatan Scholz, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomi, gıda ve enerji güvenliği açısından dünya genelinde etkileri olduğunu dile getirdi.

Scholz, Almanya’nın küresel sorunları çözmek için IMF ve DTÖ ile birlikte iyi çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Fotoğraf: Kai Schwerdt - Flickr (CC BY-NC 2.0)

HABERE YORUM KAT