Okullarda kanlı saldırıların ardından: “Yanımda bıçağım olmadan asla”

Okullarda kanlı saldırıların ardından: “Yanımda bıçağım olmadan asla”

Baden-Württemberg eyaletinde teneffüste bıçaklı bir öğrenci aynı yaştaki öğrenciye saldırdı. Saksonya-Anhalt'ta 14 yaşındaki bir çocuk, sınıf arkadaşını sırtından bıçakla yaraladı. Eylemler gençler arasında artan şiddetin habercisi mi?

Baden’de 13 yaşındaki bir çocuğun sınıf arkadaşına ve 14 yaşındaki bir çocuğun Saksonya-Anhalt'ta bir öğrenciye bıçakla saldırması, uzmanların bakış açısından bireysel vakalar olarak dile getiriliyor. Öğretmenler Sendikası (GEW) Baden-Württemberg Genel Müdürü Matthias Schneider bu tür vakaların son derece nadir olduğunu, bu konudaki rakamları karşılaştırmanın ise her olayın istatistiği tutulmadığı için mümkün olmadığına işaret ediyor. Buna karşılık önemli ölçüde artan şeyin siber zorbalık biçiminde, sözlü şiddet olarak ortaya çıktığını söyleyen Schneider bu yönde okullarda sosyal hizmetin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguluyor. 

Baden-Württemberg Eğitim Bakanlığı'na  göre okullardaki şiddet sanıldığından çok daha düşük. Alman Gençlik Enstitüsü de “gençler arasındaki acımasız şiddet”ten söz edilemeyeceğini bildiriyor.

Buna karşılık  Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt Alman Basın Ajansı DPA’ya şunları söyledi: 

“Okullar artık güvenli bir alan değil. Yanlarında bıçak taşımanın harika olduğunu düşünen gençler var. Öğretmenler, mahkeme kararı olmasa bile öğrencilerin ceplerini arayabilmeli. Bir öğrencinin okul dışında şiddet olayına karışıp karışmadığı yönünde bilgilendirilmeli.”

Ancak Almanya’da Veri Koruma Yasası, şu anda öğretmenlerin bu yönde bilgilendirilmesini engelliyor. 

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT