Öğretmene bıçaklı saldırıya Schleswig-Holstein Türk Toplumu'ndan sert tepki
Schleswig-Holstein eyaletinin Wedel kentinde bir müzik eğitim merkezinin bahçesinde bıçaklı bir saldırı meydana gelmişti.
2 kardeş 67 yaşındaki bir öğretmeni bıçaklamıştı. Olay sonrası iki öğrencinin tutuklandığı aktarılmıştı.
Almanya'da okulda neler oluyor: İki kardeş öğretmeni bıçakladı
"Derinden sarsıldık"
Schleswig-Holstein Türk Toplumu ise olayı kınayan bir açıklama yaparak, "Birlikte durmalı ve şiddetin her türlüsüne kararlılıkla karşı çıkmalıyız" dedi.
Açıklamada, "Geçtiğimiz Cuma günü Wedel'deki yetişkin eğitim merkezinde bir öğretmene yönelik bıçaklı saldırı haberiyle derinden sarsıldık. Bu vahşi saldırı, her türlü şiddet ve nefrete karşı birlikte durmanın ne kadar önemli olduğunu acı bir şekilde hatırlatmaktadır" denildi.
"Şiddete karşı çıkmalıyız"
Schleswig-Holstein Türk Toplumu Bölge Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Toplumumuzda bu tür saldırıların meydana gelmesinden dolayı dehşete düştüm ve derin üzüntü duyuyorum. Birlikte durmalı ve şiddetin her türlüsüne kararlılıkla karşı çıkmalıyız. Herkesin korkusuzca yaşayabileceği güvenli ve huzurlu bir ortamı ancak birlikte yaratabiliriz.
Schleswig-Holstein e. V. Türkische Gemeinde, tüm vatandaşları toplumumuzu daha güvenli ve daha destekleyici hale getirmek için üzerlerine düşen rolü oynamaya çağırmaktadır. Barış içinde bir arada yaşamak için aktif bir şekilde çalışmalıyız.
Öğretim görevlisine acil şifalar diliyoruz. Bu zor zamanda düşüncelerimiz, bu olaydan derinden etkilenen VHS Wedel çalışanlarıyla da birliktedir. Acil durum servislerine hızlı ve profesyonel müdahaleleri için teşekkür ediyor ve şunları umuyoruz
ve soruşturmaların kısa süre içerisinde suçun arka planına ışık tutmasını umuyoruz."
ARTI49