Oğluna verdiği Tayyip Erdoğan ismini değiştirmek istedi, aldığı yanıtla şoke oldu

Oğluna verdiği Tayyip Erdoğan ismini değiştirmek istedi, aldığı yanıtla şoke oldu

Bir baba Tayyip Erdoğan olan oğlunun adını değiştirmek istediğini memurların korkudan işlem yapamadığını söyledi.

CHP'nin, Çankırı ziyaretinden sonra hazırlanan rapordan ilginç vatandaş şikayetleri çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi başkanlığında 40 kişilik heyetin yaptığı inceleme sonrası rapor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın aktardığına göre vatandaşlar raporda isimlerinin gizli kalmasını istedi ve şikayetlerini şöyle sıraladı. 

Oğluma, Recep Tayyip Erdoğan adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz diyorlar.' Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum.

Hac parasının 25 bin TL. Bu kadar yüksek olur mu? Para yüzünden hacca gidemiyoruz.

Uzun yıllardır dönercilik yapıyorum. Artık et döner alan müşteri kalmadı, ben de tavuk döner satıyorum.

Verilen desteklerden biz yararlanamıyoruz. Kim yararlanıyorsa anlamadık. Şükürle karnımızı doyuruyoruz artık.

Okullar kapalı, aylardır kapanma nedeniyle iş yapamaz olduk. 2021 yılının Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2'inci taksiti ve 2022'de MTV alınmamasını istiyoruz.

Banka hacizlerimizden dolayı kredi kullanamıyoruz, aylık 30 bin lira giderimiz var, 3 bin lira destek vereceğiz dediler. Koskoca çarşıda destek alabilen tek kişi yok. Aldım diyen yalan söylüyordur.

Esnaf borcunu ödeyemeyince, yeni kredi çekebilmek için eşi ya da yakını üzerine şirket kurmaya başladı. Bu yüzden şirket kapanışından çok, basit usulde şirket açılışı yapılıyor.

3 bin TL hibe destek aldım. Faydası oldu mu diye sorarsanız; üzerine ekleyip Bağ-Kur pirim borcumu ödedim. Devlet verdiğini geri aldı.

Pandemi döneminde çiftçiye hiç destek verilmedi. İki senedir Bağ-Kur'lar ödenmiyor. Primleri borcu silinsin.

Yıllar önce bir kamyon yada TIR şoförü kazandığıyla 4 çocuk okutuyordu. Şimdi kamyon, TIR şoförü kazandığıyla kapısının önünde köpek besleyemiyor.

CHP'nin hazırladığı raporda çiftçiler de şikayetlerini tek tek sıraladı. Çoğunun derdi depolarda kalan ve satılamayan ürünleri. İşte bir vatandaşın şikayeti şöyle: “Cumhurbaşkanı açıklama yaptığında Toprak Mahsulleri Ofisi ‘nin (TMO) üreticiyi desteklemek için patatesle birlikte çeltik alımı yapacağını açıklamıştı. Patates alımı yapmasına rağmen maalesef pirinç alımı yapmadı. Geçen yılki ürünleri depolarında duran, satamayanlar üretici arkadaşlarımız var.”

HABERE YORUM KAT