Ödül vermeye 'Tereddüt' etmediler

Ödül vermeye 'Tereddüt' etmediler

Frankfurt'ta düzenlenen Türk Film Festivali'nde büyük ödülü kazanan film, Yeşim Ustaoğlu imzasını taşıyan 'Tereddüt' oldu.

ALP UÇAR - FRANKFURT

Frankfurt’un ev sahipliğini yaptığı 17. Uluslararası Türk Film Festivali, Türk Sineması’nı Almanya’ya tanıtmaya devam ediyor. Hüseyin Sıtkı’nın koordinatörlüğünde ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalin açılış konusmasını Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann yaptı. Kısa ve uzun metrajlı 40’ın üzerinde filmin tanıtıldığı ve Cinestar Metropolis başta olmak üzere beş mekanda gerçekleşen festivalde bu yılki ödülü kazanan film ise yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu'nun yaptığı, başrollerini ise Funda Eryiğit ile Ecem Uzun’un paylaştığı “Tereddüt” oldu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

20171201_2_27232360_28378100_web.jpg

Bu yıl festivalin onur konuğu ise Menderes Samancılar. Samancılar’ın başrolünü oynadığı Babamın Kanatları filmi izle izleyicilerden büyük beğeni topladı. 

Bir hafta boyunca filmseverlere sinema şöleni yaşatan festival, yarın Sabahattin Ali belgeseli ve veda partisinin ardından kapanış yapacak. 

Festivalin açılış filmi olması gereken ve Türkiye’nin “yabancı dilde en iyi film” dalında Oscar adayı olan, Can Ulkay’ın yönettiği “Ayla” filminin, yapımcıların talebi üzerine son anda festivalden çekilmesi tartışmalara sebep olmuştu.

HABERE YORUM KAT