Öcalan, Avrupa heyetiyle görüştürüldü

Öcalan, Avrupa heyetiyle görüştürüldü

Adalet Bakanı Gül, avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırılan terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi heyeti ile de görüştürüldüğünü açıkladı.

İSTANBUL - Adalet Bakanı Gül, Avrupa İşkencenin Önleme Komitesi üyelerinin terör örgütü PKK'nın cezevindeki elebaşı Abdullah Öcalan'la görüştürüldüğünü söyledi.

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın da kaldırıldığını dile getiren Gül, hükümlülerin avukatlarıyla görüşmesinin kanuni bir hak olduğunu söyledi. Öcalan 2012 yılından bu yana kimseyle görüştürülmüyordu.

İşkence ve kötü muamele konusunda uluslararası kuruluşların denetimler yaptığına dikkati çeken Gül, bakanlığın, cezaevi yönetimlerinin hassasiyetini sürdürdüğü iddia etti.

Bakan Gül, "Hiçbir şekilde hiçbir kişinin keyfi tutumunu asla kabul edemeyiz, bu konuda hak ihlaline izin veremeyiz. Bu konularda adli, idari soruşturmalar yapılmakta, varsa ihlaller, kötü, keyfi uygulamalar, gerekli müeyyideler yapılmaktadır" diye konuşan Gül, "Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi. Hukuken bu konudaki engeller kalktıktan sonra avukatının görüşme imkanı da hukuken söz konusu olmuştur" dedi.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesinin Türkiye'de yaptığı temasların sorulması üzerine Gül, heyetin farklı cezaevlerini ziyaret ettiğini, bu çerçevede İmralı'yı da ziyaret ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT