O makyaj ürününü kullananlar dikkat, kansere neden oluyor

O makyaj ürününü kullananlar dikkat, kansere neden oluyor

Federal Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL), “Enchanteur Love Me Perfumed Talc” isimli vücut pudrasının ağır metaller içerdiği ve kansorejen olabileceği konusunda tüketicileri uyardı.

Federal Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL), piyasada bulunan ve Jasmine Kosmetik tarafından üretilen “Enchanteur Love Me Perfumed Talc” markalı kokulu vücut pudrasında ağır metallerin varlığı konusunda kamuoyunu uyardı. Ürünün içeriğinde hangi ağır metallerin bulunduğu açıklanmamakla birlikte, bu pudranın insan sağlığı için ciddi riskler taşıdığı belirtiliyor.

KESİNLİKLE KULLANILMAMALI

Berlin’de satışa sunulan bu pudranın, bej renkli, vidalı kapaklı ve turkuaz renkli çiçek desenli plastik bir kap içerisinde olduğu bildirildi. BVL, “Bu ürünün kaynağı ne olursa olsun kullanılmamasını şiddetle tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullanarak tüketicileri olası sağlık risklerine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

AKCİĞER HASARINA NEDEN OLABİLİR

Ağır metallerin yaralı cilde uygulanması veya solunması durumunda ince toz formunda havada asılı kalabilen bu maddelerin akciğerler yoluyla emilerek, insan sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulunuldu.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından kanserojen olarak sınıflandırılan ağır metallerin, özellikle hamile kadınların plasentasında birikerek doğmamış çocuklarda hasara yol açabileceği vurgulandı.

Ürünün özellikleri şu şekilde sıralanmak:

-Ürün Adı: Enchanteur Love Me Parfümlü Talk

-Lot Numarası: 07.07.22.27 L.P.1222

Tüketici koruma kuruluşu, tüketicilere ürünü satın aldıkları yere iade etmelerini veya güvenli bir şekilde evsel atıklarla birlikte imha etmelerini öneriyor. BVL, bu tür ürünlerin kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda tüketicileri uyarıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT