O Afrika ülkesinden Almanya'ya ilginç teklif: 20 bin fil göndermek istiyoruz

O Afrika ülkesinden Almanya'ya ilginç teklif: 20 bin fil göndermek istiyoruz

Güney Afrika ülkesi olan Botvana Cumhuriyet, Almanya'ya 20 bin fil göndermek istediğini duyurdu. Tekliflerinde oldukça ciddi olduğunu söyleyen Botsvana başkanı, bunu ülkede yükselen fil sorununa bir tepki olduğunu söyledi.

Botsvana Cumhuriyeti iddia edilen “aşırı nüfus artışı” nedeniyle 20 bin fili Almanya’ya göndermeyi teklif etti. Ülkenin başkanı Mokgweetsi Masisi, bu teklifi Alman "Bild" gazetesine açıkladı ve “Bu bir şaka değil” dedi. Aslında bu teklifin altında yatan neden, Alman Çevre Bakanı Steffi Lemke’nin av trofelerinin ithalatını yasaklama planına bir tepki.

AVCILIK BOTSVANA İÇİN FAYDALI OLUYOR

Masisi, Botsvana’nın onlarca yıl süren tür koruma çalışmalarının ardından “aşırı nüfus” sorunu yaşadığını ve kontrollü avcılığın sürdürülebilir bir faydası olduğunu savunuyor. Ancak, WWF ve IUCN gibi çevre koruma örgütleri bölgedeki fil nüfusunun sabit olduğunu veya arttığını bildiriyor. Future for Elephants derneği ise Botsvana’daki fil sayısının 2010-2016 yılları arasında yüzde 15 oranında azaldığını belirtiyor

TİCARİ ÇIKARLAR İÇİN YAPILIYOR

Botsvana’nın 2019 yılında yeniden başlattığı tartışmalı kupa avı, hayvan nüfusunu kontrol etmek yerine ticari çıkarlar için yapıldığını gösteriyor.

Botsvana Devlet Başkanı Masisi ülkesinin Kavango Zambezi Sınır Ötesi Koruma Alanında Angola’ya zaten 8 bin fil bağışladığını, Mozambik’e de daha fazla hayvan teslim edileceğini belirtiyor.

Masisi, Almanya’ya da aynı teklifi yapmak istediğini ve “Hayır cevabını kabul etmeyeceğiz” dediğini ifade ediyor. Ayrıca fillerin Botsvana’da insanlara zarar verdiğini, ekinleri yok ettiğini ve köyleri harap ettiğini söylüyor.

Masisi, Çevre Bakanı Lemke’yi gerçekleri ve bilimi kabul etmeye davet ediyor ve Yeşiller bakanını ülkedeki vahşi yaşamın korunmasına bir göz atmaya çağırıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT