Nureddin Nebati görevi devretti derin bir 'Oh' çekti!

Nureddin Nebati görevi devretti derin bir 'Oh' çekti!

Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısıyla yeni Kabine'nin üyelerini tek tek kamuoyuyla paylaştı.

Erdoğan uzun zamandır ekonominin başına geçirmek için çaba sarf ettiği Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı. Bugün gerçekleşen devir teslim töreniyle görevi eski Bakan Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin arttırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Finansal istikrarı önleyeceğiz. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız. Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir" dedi.

Mehmet Şimşek ile Nebati arasındaki devir teslim törenine damga vuran olay ise toplantının sonuna doğru yaşandı. Bakan Nebati kameraların önünde yeni Bakan Şimşek'e dönerek "Ohh" çekerken, Şimşek'in verdiği tepki de kameralara  yansıdı.

 

 

HABERE YORUM KAT