NSU katili kurbanlarını nasıl seçtiğini anlattı! Tercihen Türk ismi kolay cinayet mahalli

NSU katili kurbanlarını nasıl seçtiğini anlattı! Tercihen Türk ismi kolay cinayet mahalli

Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün üyesi Beate Zschaepe, ceza aldığı davanın sonuçlanmasından beş yıl sonra kapsamlı itiraflarda bulundu.

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında seri cinayetlerle sekizi Türk, biri Yunan, biri de Alman polis memuru olmak üzere 10 kişiyi katleden ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU) ömür boyu hapse mahkum edilen üyesi Beate Zschaepe, ceza aldığı davanın sonuçlanmasından beş yıl sonra kapsamlı itiraflarda bulundu.

AÇIK BİR İTİRAFTA BULUNDU

Zschaepe'nin avukatı Mathias Grasel, örgütün en fazla cinayeti işlediği Bavyera'da Eyalet Parlamentosu'nda kurulan NSU Cinayetlerini Soruşturma Komisyonu'nun sorularını yanıtlayan müvekkilinin, cinayet serisindeki suç ortaklığını her zamankinden daha açık bir şekilde itiraf ettiğini belirti. Komisyon Başkanı Toni Schuberl (Yeşiller) de, Zschaepe'nin sorgusu sırasında suçunu kabul ettiğini belirterek, "Sanki tetiği kendisi çekmiş gibi" gibi ifadelerini kullandı.

YABANCI GELEN BİR İSİM

Grasel ve Schuberl ayrıca Zschaepe'nin ifadesinde, örgütün potansiyel kurbanları hakkında bilgi topladığından da haberdar olduğunu söylediler. Grasel, örgütün cinayet kriterlerini ise şöyle açıkladı: "Kulağa yabancı gelen bir isim, tercihen Türk ve cinayet mahalinden kaçış kolaylığı."

ÖRGÜTÜN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILAMADI

Komisyon sorgusu sırasında örgüte Bavyera'da destek sağlayan olası kişi ya da oluşumlar hakkında bilgi edinilemedi. Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU), Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'tan oluşan bir terör hücresiydi ve 2000 yılından itibaren 7 yıl boyunca beşi Bavyera'da olmak üzere Almanya çapında on cinayet işledi. Sekiz Türk, bir Yunanlı esnaf ve bir de Alman kadın polis memuru NSU tarafından katledildi.

Fotoğraf: Rasande Tyskar - Flickr (CC BY-NC 2.0)

HABERE YORUM KAT