NRW'de otobüs ve tren için 9 euroluk bilet!

NRW'de otobüs ve tren için 9 euroluk bilet!

Otobüs ve tren için 9 euroluk bilet, insanları yükselen enerji fiyatlarından kurtarmayı amaçlıyor.

NRW'de Otobüs ve tren için 9 Euro lük bilet, insanları yükselen enerji fiyatlarından kurtarmayı amaçlanıyor.

NRW Otobüs ve trenle seyahat etmek daha ucuz hale gelecek. Federal hükümetin duyurduğu bilgilere göre Toplu taşıma için 9 Euro'ya bir bilet gelecek. Ukrayna savaşının bir sonucu olarak yüksek enerji fiyatları nedeniyle yardım paketinin bir parçası olması hedefleniyor.

90 günlük bir başlangıç ​​dönemi için ayda sadece dokuz euro olacak. Kararlaştırılan 9 euroluk bilete ilişkin en önemli detaylar arasında olan bilgilerde ise, bir defaya mahsus 300 Euro enerji fiyatı sabit oranı da olacak. Ayrıca, enerji vergisi üç ay boyunca indirilecek.

Trafik ışığı koalisyonuna göre, sosyal yardım alanların yüksek enerji fiyatları nedeniyle bir kerelik ödeme daha alması gerekiyor. Halihazırda kararlaştırılan 100 Euro'ya ek olarak, kişi başına 100 Euro daha ödenecek ve ailelere bir defaya mahsus olmak üzere çocuk başına 100 Euro ikramiye verilecek.

Federal hükümet bütün bir yardım paketini bir araya getirdi. Bu aynı zamanda bahsi geçen 9 euroluk bileti de içeriyor. NRW 'deki bazı taşımacılık şirketleri bu önlem karşısında şaşırdı.

Ulaşım şirketlerine şu anda biletle ilgili daha sık sorular soruluyor, Ancak çalışanların sorulara yeterli cevap bulamıyor. Yerel toplu taşımayı da sürdüren Dortmunder Stadtwerke (DSW21), 9 euroluk bilet için ilk hazırlıkların başladığını bildirdi.

Ancak, hala açıklığa kavuşturulması gereken birçok ayrıntı var. DSW21'in bu konuda kapsamlı bilgi sağlaması biraz zaman alacağı ifade edildi.

NRW'deki toplu taşıma şirketleri 9 euroluk bileti tanıtmaya hazırlanıyor.

Ağırlıklı olarak Bochum ve Gelsenkirchen 'de faaliyet gösteren Bogestra bile henüz tüm soruları yanıtlayamıyor. Şu an için daha fazla bilgi yok. Hatta abonelikler için biletin nasıl uygulanacağı hakkında gerekli bir bilgi olmadığı bildirildi.

Pro Bahn yolcu derneğinden ise eleştiri var. Sözcü Karl-Peter Neumann, 9 euroluk biletlerin kalıcı bir etkisi olmayan popülist aceleci bir atış olduğunu ifadelerinde yer verdi.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum