NRW'de hava durumu alarmı!

NRW'de hava durumu alarmı!

En sıcak Mart'tan sonra , Nisan ayına doğru tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Kış henüz tam geçmedi ve bir kez daha NRW'ye kar ve don getirdi. Sonuç olarak çok sayıda kaza meydana geldi. Alman Meteoroloji Servisi şimdi de NRW'de fırtına uyarısı yapıyor.

NRW, Baltık Denizi'ne giren bir fırtınanın etkilerini hissediyor. Alman Hava Servisi, sabahları saatte 60 kilometreye varan ilk rüzgar esintileri konusunda uyarıyor, dağların sırtlarında güneybatıdan saatte 70 km civarında fırtınalı esintiler var.

Bu esintiler gün boyunca artabilir ve 80 km/s hıza ulaşabilir, izole ve özellikle açık alanlarda güneybatıdan 85 km/s hıza kadar esen rüzgarlara maruz kalınacak. Gece için, meteoroloji uzmanları hafif bir rahatlama öngörüyor.

5 Nisan Salı günü rüzgarlı olmaya devam edecek: Sabahları Eifel ve Sauerland bölgelerinde yalnızca münferit rüzgar esecek. Sabah saatlerinde rüzgar tekrar hızlanacak ve öğlen ve öğleden sonra batıdan 60 km/sa hıza kadar yerel rüzgar, Sauerland'da da 70 km/saate kadar bireysel fırtınalı esintiler olacak.

NRW Ren ve Ruhr bölgeleri için hava durumu uyarısı 
Kış henüz NRW'de tamamen bitmedi. 600 metrenin üzerindeki bölgelerde salı günü kar yağacak, akşama kadar 3 ila 5 santimetre arası kar bekleniyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde sıcaklıklar 10 derecenin biraz altına inecek ve geceleri daha da soğuyacak.

Baharın gelişi ise nisan ortasını bulacak ve Paskalya tatillerine denk gelecek. 

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

 

HABERE YORUM KAT