NRW'de geniş çaplı uyuşturucu operasyonu! Tonlarca esrar ele geçirildi...

NRW'de geniş çaplı uyuşturucu operasyonu! Tonlarca esrar ele geçirildi...

Sekiz şüphelinin bir yılda iki tondan fazla uyuşturucu sattığı söyleniyor. NRW'deki polis, şüpheli bir uyuşturucu satıcısı çetesine karşı operasyon düzenledi. Sabaha karşı 16 bina arandı.

NRW polisi, uyuşturucuya bağlı suçlara karşı kapsamlı bir soruşturma sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde polis ve savcılık, şüpheli bir satıcı çetesine yönelik geniş çaplı operasyon başlattı. Birçok ilde düzenlenen baskınlarda 27 yaşındaki bir kişi ve 29 yaşındaki iki zanlı tutuklandı.

Düsseldorf polisinin açıkladığı gibi, özel kuvvetler toplam 16 konut ve ticari binada arama yaptı. Soruşturma, bir yıl içinde iki tondan fazla uyuşturucu sattığı söylenen altı erkek ve iki kadına yönelik. Polis , Düsseldorf, Köln , Leverkusen , Hilden, Leichlingen, Langenfeld, Erkrath, Winterburg, Hillesheim ve Jünkerath'ta şüpheliler hakkında işlem yaptı. Müfettişler, dokuz milyon euroyu aşan varlıklara el koymak ve daha fazla kanıt elde etmek istediklerini belirttiler.

Tonlarca esrar ve kilolarca kokain
Müfettişlerin açıklamalarına göre, suçlular tarafından kullanılan Encrochat yazılımındaki verilerden iddia edilen çetenin faaliyetleri hakkında bilgi toplandı. Grup, Mart 2020 ile Haziran 2021 arasında tonlarca esrar ve 30 kilo kokain ticareti yapmakla suçlanıyor.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT