Netanyahu'yu çizdi, işten atıldı

Netanyahu'yu çizdi, işten atıldı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun elinde füze ile karikatürünü çizen Alman sanatçı, Süddeutsche gazetesindeki işinden atıldı. Basın Konseyi karikatürün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

BERLİN - Alman Basın Konseyi (Deutsche Presserat) tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay Süddeutsche gazetesinde çizdiği Netanyahu karikatürü nedeniyle işten atılan 85 yaşındaki Karikatürist Dieter Hanitzsch'in konseyin yayıncılık ilkelerini (Pressekodex) ihlal etmediği belirtildi.

Söz konusu karikatürde Yahudileri aşağılayan ve antisemitist bir ifade bulumadığını savunan konsey, karikatürün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hanitzsch, İsrailli şarkıcının Eurovision yarışmasını kazanmasından hareketle, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "Eurovision bir dahaki yıl Kudüs'te" derken ve elinde bir füze varken karikatürize etmişti.

Karikatürün Alman Süddeutsche gazetesinden yayımlanmasının ardından eleştirilere konu olan Hanitzsch, gazete yönetimi tarafından görevinden alınmıştı. Tartışmaların ardından yaptığı açıklamada kimseyi incitmek istemediğini belirten sanatçı, karikatürden dolayı da pişmanlık duymadığını kaydetmişti. 

HABERE YORUM KAT