Necati  Suözer açıkladı! Gesundheitskonto, AOK ve çocuklarda diş tedavisi hakkında merak edilenler…

Necati Suözer açıkladı! Gesundheitskonto, AOK ve çocuklarda diş tedavisi hakkında merak edilenler…

"Son zamanlar da, birçok konu hakkında sorular geliyor, bu konularıda üç ana başlık altında sunmuş olduğumuz hizmetler dahilinde cevaplamak istiyorum."

İgili konular hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyulması durumunda almanca içerikli internet sayfalarımızdan da istifade edebilirsiniz.

Sağlık hesabı / Gesundheitskonto

Ister seyahat aşıları, ister kontroller veya önleyici muayeneler olsun: AOK sağlık hesabı ile özel hizmetler bile artik bir maliyet sorunu olmaktan çiıkıyor: Istediğiniz hizmeti kullanabiliyorsunuz – masraflara katkıda bulunuyoruz. AOK sigortalısı olarak yıllık 400 Avro’luk bir bakiyeye sahipsiniz. Çeşitli sağlık hizmetleri yelpazemizden ihtiyacınız olan veya istediğıniz hizmetleri seçebilirsiniz. Aileler için artılarımız: AOK sigortalı her aile üyesinin kendi kişisel sağlık hesabı vardır. Böylece dört kişilik bir aile olarak yılda 1.600 Avro’yu güvence altına alabiliriniz!

Daha fazla bilgiyi aok.de/hessen/gesundheitskonto adresinde bulabilirsiniz.

AOK-Clarimedis

Bu tibbi bilgi hizmeti sağşık konusu ile ilgili sorularınızı cevaplıyor.

Burada size bağımsız doktorlar ve tibbi uzman personel 7/24 hizmet sağlıyor. Danışma hattı

ücretsizdir ve sadece AOK sigortalıları içindir.

Bununla ilgili daha fazla bilgiyi aok.de/hessen/clarimedis adresinde bulabilirsiniz.

Çocuklar için ortodontik tedavi /Kieferorthopädie

Dişlerdeki yanlış hizalanmalar diş telleri veya braketlerle düzeltilebilir. Düzeltme tibbi olarak endike yani gerekli ise, 18 yaşına kadar olan çocuklar ve gençler için tedavi masraflarını karşılıyoruz.

Başlangıçta masrafların yüzde 80’ini biz ödüyoruz. Kalan yüzde 20’lik kısmı öncelikle siz kendi katkınız olarak ödüyorsunuz. Tedavi başaıyla tamamlanırsa, bu yüzde 20’lik kısmı size geri ödüyoruz. Diş sağlığınızla ilgili tüm diğer bilgileri aok.de/hessen/zahnvorsorge adresinde bulabilirsiniz.

Herşeye rağmen sağlık hizmetlerine ihtiyaç duymandan yaşamanızı temenni eder esenlikler dilerim.

HABERE YORUM KAT