NDR'nin ünlü sunucusu, uzun süre sonra ilk kez konuştu: Ölümden kıl payı kurtuldum

NDR'nin ünlü sunucusu, uzun süre sonra ilk kez konuştu: Ölümden kıl payı kurtuldum

Aylardır gözlerden uzak olan Carlo von Tiedemann, medyadan uzak kalışının nedenini açıkladı. Ünlü sunucu, sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti.

NDR'nin ünlü sunucularından Carlo von Tiedemann, kariyerine 1970'lerde başlamış ve istasyonun en başarılı radyo sunucularından biri haline gelmişti. Ancak son yıllarda yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle sunuculuk faaliyetleri defalarca gölgede kaldı.

80 yaşındaki sunucu, 2021 yılından bu yana nadir görülen bir kalp hastalığı olan amiloidoz ile mücadele ediyor ve aktardığına göre durumu son aylarda daha da kötüleşti.

Carlo von Tiedemann'ın çevresinde de son zamanlarda sessizlik hakim. Kendisine 2023 yılında takılan bir kalp pilinin yılın başında çıkarılması gerektiğini söyleyen gazeteci, "Kliniğe koroner arterlerimde bakteriyel bir enfeksiyonla geldim. Kalp pilinin çıkarılması gerekiyordu, hayati tehlikesi vardı. Çok ağır nefes alıyordum ve nefes almakta zorlanıyordum" açıklamasında bulundu.

İKİ AMELİYAT GEÇİRDİ

Ayrıca zatürre olan ve iki ameliyat daha geçirmek zorunda kalan ünlü isim, "Kalp sorunu nedeniyle hastanedeydim ve sırtımdaki omurlar kırıldı. Üstten dördüncü omur, bunun nasıl olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

Von Tiedemann, omurun "çok uzun süren" iki ameliyatla alınması gerektiğini ve takip eden tedavinin çok acı verici olduğunu söyleyerek, "Şimdi nasıl düzgün hareket edeceğimi yeniden öğrenmek zorundayım. İlk başta hareket edemiyordum. Bir tahta gibi kaskatı kesilmiştim" ifadelerini kullandı.

YATILI TEDAVİ GÖRECEK

Toplam 8 haftasını hastanede, 4 haftasını da rehabilitasyonda geçiren sunucu, şimdi de kısa süreli yatılı tedavi görecek. "O zaman en kötüsünün geride kalacağını umuyorum" diyen von Tiedemann, "Ölümden kıl payı kurtuldum" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT