"Nargile, sigaradan daha zararlı"

"Nargile, sigaradan daha zararlı"

Tayyip Erdoğan, "Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine daha zararlıdır sigaradan" dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sigara ve nargile ile mücadele kapsamının genişletileceğini söyledi. 

New York'a giderken halka kapatılan ancak kendisinin kullanmaya devam ettiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Erdoğan, "Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine daha zararlıdır sigaradan" dedi. 

Sigara içenlerin paketlerini toplamaya devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Aracı kullanan sigara içiyor bazen ben de işaret ediyorum ayıptır diyorum. Yazılı kaideye girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek.

Şimdi bunun üzerindeyiz. Gençlik yıllarımda top oynadığım yıllar kulübümüzün tavanı sigara dumanından adeta kızarırdı. Böyle sigara içerlerdi. Kim bunlar sporcu, üyeler vs. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan sigara dumanı tavan rengini değiştirir. Biz de geçer arka tarafta bilardo oynardık.

Bakıyorsunuz batı ülkelerinin bir kısmı dışarıda bile sigarayı yasakladı. Biz insanımızın sağlığını ön plana çıkartmayacak mıyız? Kapalı mekanlarda asla, dışarıda bile belli yerlerde balkonlarda da hassasiyetlerimiz var. Para cezası vs. ne gerekiyorsa bunlar olacak.

Ben hala paket toplamaya devam ediyorum. Bazılarında sigara ön cepte duruyor hemen çekip alıyorum. Bir de elektronik sigara hikayesi var. Sanki neymiş dudak alışkanlığı var ya ondan dolayı yoksa zararı yok. Hepsi hikaye. Ve onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar var maalesef sayın Bakanım da bunu duysun. İçişleri ve gümrük muhafaza çok daha yoğun bir savaşa girip ülkemize girişini yasaklamayla işi çözeceğiz. Nargileyle mücadele ve nargile konusunda da aynı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine daha zararlıdır sigaradan".

HABERE YORUM KAT