Naci görür Hatay depremi için ne demişti ?

Naci görür Hatay depremi için ne demişti ?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay ve Adana için uyarmıştı.

Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8'lük depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün Hatay ve Adana şehirleri için uyarıda bulunmuştu. 

Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından stres yüklemesi olabilecek şehirleri söylemişti. 

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremlerinin olduğu 6 Şubat günü Hatay ve Adana için uyarılarda bulunarak sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

  •  Çevredeki faylarda belirli bir stres transferi olabilir. Bu depremlerden sonra Hatay ve Adana yöresinin daha hassas hale geldiğini düşünüyorum.
  • Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen, orada da irili ufaklı faylar var, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum.
  • Oralarda özenli ve dikkatli olmak lazım ama onun dışında büyük ölçüde Doğu Anadolu fayı enerjisini boşalttı ve azalttı. Tıpkı Kuzey Anadolu fayı gibi. Bundan sonra büyük ölçüde o faylarda bir rahatlama olacaktır.
  • Uzun dönem büyük depremler meydana gelmeyecektir ama dediğim yerlerde de dikkatli olmamız gerekiyor. Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var.
  •  Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım.

 

HABERE YORUM KAT