Müşteri yokken çay içen eczacılara ceza kesmişti, kaymakamdan açıklama geldi

Müşteri yokken çay içen eczacılara ceza kesmişti, kaymakamdan açıklama geldi

Zonguldak Ereğli’de eczane çalışanlarına içeride müşteri yokken maske takmadıkları iddiasıyla ceza yazdıran Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, tartışma yaratan görüntüler hakkında açıklamalarda bulundu.

Tartışma yaratan video ile ilgili Hürriyet gazetesi Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile görüştü. Çorumluoğlu, kasımda Ereğli’de koronavirüs vakalarının çok yüksek seviyelerde olduğunu ve bu nedenle denetimleri artırdıklarını söyledi.

Hürriyet’ten İdris Emen’e konuşan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

"O aylarda ilçemizde günlük vaka sayısı 300 civarındaydı. Günde 2-3 kişi koronavirüs'ten dolayı hayatını kaybediyordu. Bu yüzden kaymakamlık olarak denetimleri sıkılaştırmıştık.

O gün yaklaşık bir saatlik denetim yaptık. Denetim sırasında bir eczaneye girdiğimizde üç kişinin sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana maskesiz oturduklarını gördük.

Çay içtiklerini söylediler. Ben de çay içilse dahi sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek yanımdakilere tutanak tutulması talimatını verdim. Onlar da itiraz etmek istediklerini söylediler.

Ben de ‘Siz itirazınızı yaparsınız’ dedim. Çünkü itirazın resmi olarak yapılması gerekiyor. Kasımda çekilen bu video dün servis edildi. Ne amaçla servis edildiğini bilmiyorum. Ama kimseye kırgınlığım küskünlüğüm yok. Çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

KAYNAK: HÜRRİYET
FOTOĞRAF: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT