“Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası”: Müslümanlara yönelik saldırılara acil önlem talebi

“Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası”: Müslümanlara yönelik saldırılara acil önlem talebi

Almanya’da “Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Duisburg Kültür Kilisesi’nde bir anma programı düzenlendi.

Tam 11 yıl önce Dresden mahkeme salonunda yabancı düşmanı bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürülen Merve al-Sharbini’nin ardından Almanya genelinde 24 Haziran ile 1 Temmuz arasındaki hafta, “Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası” olarak kabul görüyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Ren Vesfalya  Eyalet Birliği ve Alman İletişim ve Topluluk Organizasyon Enstitüsü (DICO) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte; Merve al-Sharbini, Hanau ırkçı terör saldırısında yaşamını yitirenler ve NSU terör örgütü tarafından öldürülenler anıldı. 

DİTİB Duisburg katkılarıyla düzenlenen panelde ise toplum ve dini cemaatler olarak ırkçılığa özellikle Müslüman yönelik saldırılara karşı alınabilecek önlemler konuşulup, son dönemlerde artan ırkçılığın nedenleri işlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verdiği etkinlikte, ırkçılığa karşı toplum olarak birlikte karşı konulması gerektiğine işaret edildi. Siyasilerin ve kurumların ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmesinin önemine de vurgu yapıldı. 

Etkinlikte ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile özgeçmişleri sergilenirken, 2019 ve 2020 yıllarında camilere yönelik saldırıları yansıtan bir fotoğraf sergisi de düzenlendi. 

Öte yandan panele katılan konuşmacılar arasında DİTİB Eyalet Birliği Müdürü Hülya Ceylan, DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, DICO Müdürü Tobias Meier, Münster bölgesi din görevlisi Mervet Mert, DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ, Essen Piskoposluk Bölgesi’nden Dr. Schneider Stengel, Protestan Kilisesi Konseyi’nden Rafael Nikodemus yer aldı.

+49 – DUİSBURG

HABERE YORUM KAT