MÜSİAD Hessen'de deprem yaratan gelişme: İstifalar peş peşe!

MÜSİAD Hessen'de deprem yaratan gelişme: İstifalar peş peşe!

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde bir Türk kökenli genç iş adamı hakkındaki seçim hilesi iddiaları MÜSİAD'ta deprem yarattı. Seçim öncesi başkanın örnek gösterdiği kişinin skandalla anılmasının ardından çok sayıda kişi istifa etti.

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde yapılan yerel seçimlere bir Türk kökenli iş adamı hakkındaki hile iddiaları damga vurmuştu. 27 yaşındaki Mahmut Duranoğlu'nun evinde savcılık emriyle arama yapılmış  Duranoğlu hakkında "sahte imza ve sahte vekaletlerle mektupla oy temin etme" soruşturması açılmıştı. 

Duranoğlu iddiaya göre 90 tane mektupla oy kullanmak için "sahte imza ve sahte vekalet“ ile mektupla oyları aldığı, bunları doldurup oylarını kendi adına kullandı. 

Buraya kadar her şey tamam. 

Ancak olay seçim hilesinin de ötesine geçti. 

Hessen'de birçok yerel gazete Duranoğlu'nun Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  (MÜSİAD) bağlantısına dikkat çekti. 

1-001.jpg

MÜSİAD Hessen Başkanı Muhsin Kıdık'ın Duranoğlu'nun paylaşımına 'örnek genç' yorumunu yapıp dualarla seçime uğurlaması birçok medya kuruluşunda yer aldı. 

1-002.jpg

MÜSİAD hakkında Artı49'a demeç veren avukat ise iddiaları reddetti. Bu medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

İLGİLİ HABER: Almanlar’ın seçim sistemini de bozduk

Peki MÜSİAD avukatının bu sert demecinin arkasındaki neden ne? 

Artı49 iddiaların peşini bırakmadı... 

Skandal olayın ardından MÜSİAD Hessen üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde dernekte deprem etkisi yaratan olayın tüm ayrıntılarını sizler için derledik. 

MÜSİAD Hessen'de 10'a yakın iş insanı ve yönetim kurulundan üç kişinin istifa ettiğini öğrendik. 

YARDIMCILAR GİTTİ

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden iki kişi Muhsin Kıdık'ın yardımcılarından... 

İsminin gizli kalmasını isteyen iş adamları, derneğin böyle bir skandalla adının anılmasından rahatsız olduklarını belirtiyor. 

Almanya'da ticaret yapan bu kişiler işlerinin bozulmasından da endişe ediyor.

BABA BAŞKAN OLMAK İSTİYOR 

Öte yandan kendisi de MÜSİAD üyesi olan Mahmut Duranoğlu'nun babası Yavuz Duranoğlu'nun önümüzdeki dönemde MÜSİAD Hessen başkanlığı için adı geçiyordu. 

Ayrıntılar için Artı49'u takipte kalmaya devam edin... 

 

HABERE YORUM KAT