Mülteci merkezi karantinaya alındı: Berlin'de kızamık salgını

Mülteci merkezi karantinaya alındı: Berlin'de kızamık salgını

Berlin, Tegel mülteci merkezinde yaşan bir kişiye kızamık teşhisi konuldu ve diğer mültecilerde de belirtiler ortaya çıktı. Merkez'de bu nedenle hafta sonu bir aşı kampanyası düzenlenecek.

Berlin’in Tegel bölgesindeki bir mülteci merkezinde kızamık vakası tespit edilmesinin ardından, sağlık yetkilileri harekete geçti. Tegel varış merkezinde yaşayan bir kişide kızamık teşhisi konuldu ve diğer sakinlerde de hastalığın belirtileri gözlemlenmeye başladı. Bu gelişme üzerine bölge sağlık otoriteleri hafta sonu boyunca geniş çaplı bir aşı kampanyası düzenleme kararı aldı.

AŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

Eyalet Mülteci İşleri Dairesi (LAF) tarafından yapılan açıklamaya göre teyit edilen kızamık vakasının ardından, enfekte olmuş ve enfekte olma riski taşıyan kişiler için aşı kampanyası başlatıldı. Aynı salon kompleksinde yaşayan üç kişide daha kızamık belirtileri görüldüğü bildirildi. LAF, enfekte olan kişilerin diğer sakinlerden izole edildiğini ve etkilenen salon kompleksinde şu anda 669 Ukraynalı’nın yaşadığını açıkladı.

AŞI OLANLAR KURDELE TAKACAK

Reinickendorf halk sağlığı görevlileri ve Alman Kızılhaçı’nın da destek verdiği aşı kampanyası kapsamında, 400 doz aşı tedarik edildi ve hafta sonu boyunca uygulanacak. Aşı olma isteği yüksek olduğu ve aşılanan kişilerin bir kurdele alarak serbestçe dolaşabilecekleri belirtildi. Aşı hakkında bilgi almak isteyenler için çevirmenler aracılığıyla bilgilendirme yapılacak.

İSTEMEYENLER İÇİNDE ÖNEMLER HAZIR

Aşı olamayan ya da olmak istemeyen sakinler için de önlemler alındı. Örneğin hamilelik gibi nedenlerle aşı olamayanlar, sağlık yetkililerinin emriyle 21 gün boyunca ayrı bir yaşam alanına yerleştirilecek. Şu ana kadar bir kişinin aşı olmayı reddettiği ve sağlık otoritesiyle danıştıktan sonra Tegel Varış Merkezini terk ettiği bildirildi.

ÇOK BÜYÜK ORAN AŞILI DEĞİL

Federal Sağlık Bakanlığı, Almanya’da nüfusun yüzde 95’inden azının aşılanmış olması nedeniyle kızamık hastalığının son derece bulaşıcı olduğunu ve tekrar tekrar salgınlara yol açtığını belirtiyor. Uzmanlar, kızamığın uzun vadede yayılmasını önlemek için yüzde 95 veya daha fazla bağışıklığın gerekli olduğunu vurguluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT