Muhafazakar patrondan beklenmeyen çıkış: "Bayan Merkel suçlu!"

Muhafazakar patrondan beklenmeyen çıkış: "Bayan Merkel suçlu!"

Girişimci Wolfgang Grupp aslında koyu bir muhafazakar olarak tanınıyor. Şimdi ise şaşırtıcı bir şekilde Yeşiller Partisi'nden Ekonomi Bakanı Robert Habeck'i savunuyor ve eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'i eleştiriyor...

Koyu muhafazakar olan girişimci Wolfgang Grupp beklenmeyecek bir açıklama yaptı.

Borsa dergisi Der Aktionär'a verdiği röportajda Trigema'nın eski patronu, Yeşiller Partisi'nden Ekonomi Bakanı Robert Habeck'i savundu ve CDU'lu eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yüklendi. Habeck'in ülke tarihindeki en kötü ekonomi bakanlarından biri olup olmadığı sorusuna Grupp, "Bunu asla söylemem. Bay Habeck'in yerinde olmak istemezdim" dedi.

"BAYAN MERKEL SUÇLU"

Grupp'a göre Habeck "zor bir durumda". Grupp, "Bilirsiniz, her şeyi farklı yapmak isteyen ve sürekli hakaret eden iki kardeşle bir şirket yönetmek zorunda kalmamla tamamen aynı olurdu." derken, Grupp'a göre, Almanya'daki ekonomik sorunların nedeni başka bir yerde yatıyor.

"Bayan Merkel suçlu!" diye öfkelenen girişimci, şunları söyledi:

"CDU'yu yüzde 44 ile devraldı, ve doğru biliyorsam yüzde 22 ile bıraktı. Eğer CDU'yu yüzde 40 ya da 45 ile bırakmış olsaydı, tek başına bir CDU hükümetimiz ya da FDP ile bir koalisyonumuz olurdu, ve o zaman her şey tamamen farklı görünürdü!"

ARTI49

HABERE YORUM KAT