Moskova saldırısının ardından korkutan yayın: IŞİD, FC Bayern-BVB maçını hedef gösterdi

Moskova saldırısının ardından korkutan yayın: IŞİD, FC Bayern-BVB maçını hedef gösterdi

IŞİD'in propaganda kanalında, FC Bayern-BVB maçı öncesi Allianz Arena hedef gösterildi. Yayınlanan resimde Arapça "Maçtan sonra" ifadesi kullanıldı. Tedirginlik veren yayına dair polisten açıklama geldi.

Münih polisi, FC Bayern'in BVB ile oynayacağı maçtan kısa bir süre önce cihatçı terör örgütü IŞİD'ın propaganda kanalı Sarh al-Khilafah'ın, Allianz Arena'nın önünde seyircileri hedef alan bir resim yayınladığını öne sürdü.

Bu akşam FC Bayern Münih Allianz Arena'da Borussia Dortmund ile oynayacak. Ancak büyük maçtan bir gece önce söz konusu kanal, özellikle futbol taraftarlarını tehdit eden bir resim yayınladı.

Fotoğrafta Allianz Arena'nın önünde onlarca insan olduğu ve Arena'nın üzerine futbol taraftarlarını hedef alan kırmızı bir hedef yerleştirildiği görüldü. Fotoğrafın yanında ise "Maçtan sonra" anlamına gelen Arapça bir yazı var.

POLİS "TEHDİT YOK" DEDİ

Polis tarafından konuya dair yapılan açıklamada, "Görüntüler dün geceden beri Münih polisi ve LKA tarafından biliniyordu. Paylaşımları yoğun bir şekilde analiz ettik ve durumu değerlendirdik. Şu anda ciddi bir tehdit durumu olduğuna dair herhangi bir belirti yok" denildi.

Bununla birlikte, akşam saatlerinde maçtaki mevcudiyet arttırılacaktı. Yaklaşık yüz memurun düzenli olarak sahada bulunması gerekiyordu ve şimdi ek memurlarla takviye edilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT