Moskova saldırısının ardından Almanya için uyarı verildi

Moskova saldırısının ardından Almanya için uyarı verildi

Moskova'da yaşanan terörist saldırısının ardından araştırmacı Peter Neumann, Almanya için de saldırı uyarısı verdi.

Moskova yakınlarında yaşanan ölümcül saldırı, Avrupa genelinde terör endişelerini arttırıyor. King's College London'dan terörizm araştırmacısı Peter Neumann'a göre, bu saldırılar sadece bir tehdidin parçası. Almanya'da ise Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, İslamcı terör tehdidinin "akut" olduğunu vurguluyor.

Moskova yakınlarında bulunan Crocus City Hall konser salonuna yapılan ve en az 137 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı "İslam Devleti" adlı terör örgütünün bir kolu üstlendi. Bu saldırı, Avrupa'da yaşanabilecek ciddi şiddet eylemleri endişelerini arttırdı.

YÜKSEK TERÖR TEHDİDİ

Terörizm uzmanı Peter Neumann, Almanya'daki terör tehdidini ciddi bir şekilde değerlendiriyor. Neumann'a göre, "İslam Devleti ve Horasan" gibi örgütlerin faaliyetleri sadece bir tehdidi oluşturuyor. Diğer bir tehdit ise Orta Doğu'daki çatışmaların yeniden alevlenmesi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser de Almanya'daki terör tehdidini yüksek olarak değerlendiriyor ve İslamcı terörizmin hala ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

Neumann'a göre, son haftalarda ve aylarda Batı Avrupa'da engellenen saldırı girişimlerinde artış yaşanıyor. Europol'e göre, 2022 yılında Avrupa genelinde altı cihatçı saldırı girişimi oldu. Ancak 2023 yılından bu yana, bu sayının arttığı gözlemleniyor.

geçtiğimiz hafta Almanya'da IŞİD bağlantılı olduğundan şüphelenilen iki kişi tutuklandı. Savcılığa göre bu iki şüpheli, Stockholm'deki İsveç parlamentosunda polis memurlarına ve diğer insanlara ateşli silahlarla bir saldırı gerçekleştirmeyi planlıyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum