Moskova saldırısında yeni gelişme: Terörist sorgusunda "Türkiye detayı"

Moskova saldırısında yeni gelişme: Terörist sorgusunda "Türkiye detayı"

Moskova'da 133 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını düzenleyen bir saldırganın yakalanmasının ardından yapılan sorguda, saldırgan Türkiye'deki belgesinin süresinin dolduğunu ve sınırdan geçerek Rusya'ya geldiğini ifade etti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısında 133 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

DEAŞ terör örgütü tarafından üstlenilen saldırının ardından yakalanan bir saldırganın sorgusu halka açıklandı. Sözcü TV'den edinilen bilgilere göre, zanlı Türkiye'deki belgesinin geçerliliğinin sona ermesi sebebiyle 4 Mart'ta Türkiye'den Moskova'ya uçtuğunu belirtti.

Saldırgan, saldırı planının detaylarının bir Telegram kanalı üzerinden "Kurt" takma adını kullanan bir kişi tarafından kendisine iletildiğini ifade etti.

Terörist, saldırının gerçekleştirileceği bölgenin koordinatlarının yine aynı Telegram kanalı üzerinden iletilmiş olduğunu ve hesabına, işlenmesi için anlaşılan fiyatın yarısı olan 250 bin ruble (yaklaşık 70 bin TL) yatırıldığını belirtti.

Sorgu sırasında teröristle görevliler arasında geçen diyalog ise şu şekilde:

  • "Sizi nasıl buldular, hiçbir şey olmadan? Sana ne dediler?"
  • "Sadece birilerini öldürmemi istediler."
  • "Teklif eden kişinin adı neydi?"
  • "Bilmiyorum, gerçek adını bilmiyorum. Telegram adı 'Kurt'tu."

Sorgu sırasında konuşmakta güçlük çeken teröristin, "Öldürün beni artık, tamam mı? Öldürün beni!" dediği anlar da rapora yansıdı.

FOTOĞRAF:X

HABERE YORUM KAT
2 Yorum