Milyonlarca kişi aşı olmayı beklerken, yurt dışına giden parayı verip aşı oluyor

Milyonlarca kişi aşı olmayı beklerken, yurt dışına giden parayı verip aşı oluyor

Türkiye'de milyonlarca işçi aşı olmayı beklediği sırada parayı veren kişilerin yurt dışına giderek aşı oldukları ve bunun için turların düzenlendiği ortaya çıktı.

AKP hükümeti koronavirüs salgınında "başarı hikayesi" yazdıklarını iddia ederken Türkiye'de milyonlarca işçi ve emekçi hâlâ olmayan Kovid-19 aşılarını bekliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşılarıyla ilgili verdiği sözlerin neredeyse hiçbirini tutamazken parayı verenin yurt dışına giderek aşı olduğu hatta bunun için turlar düzenlendiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberinde, özel bir seyahat acentesi tarafından Sırbistan'a tur düzenlendiği, bu turlara katılanların 799 avro karşılığında BioNTech aşısı olup geri döndükleri belirtildi.
Avşar, tur firmasının telefonlarının bir saat boyunca meşgul çaldığını, en nihayetinde acente yetkilisine ulaştıklarında kendilerine "Aşı iki aşamada yapılıyor, dolayısıyla Sırbistan’a iki kez gidiliyor" dediğini belirtti. Acente yetkilisi Avşar'a "Tur 23-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Yolcularımız ilk doz aşılarını olacaklar. 21 gün sonra ikinci doz aşı için bir daha Sırbistan’a gidilecek. Yolcularımıza Türkçe ve Sırpça bilen tercümanlar eşlik edecek” bilgilerini verdi.

Acente yetkilisi bu turların yasal olup olmadığı sorusuna ise “Türkiye’den ve Avrupa’dan bu turlar düzenleniyor. Sırbistan Sağlık Bakanlığı aşı olanlara aşı kartı veriyor. Türkiye Sağlık Bakanlığının şu an için bu uygulamaya bir müdahalesi yok” yanıtını verdi.

Konuyla ilgili Sırbistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin birkaç gün önce yaptığı açıklamada ise ülkede oturma izni olmayan yabancıların aşı olmasının mümkün olmadığı ifade edilmişti
 

Kaynak: EVRENSEL

FOTO: EVRENSEL

HABERE YORUM KAT