Milyonlarca insan Almanya'yı terk etti... Almanlar en çok İsviçre'ye göç ediyor

Milyonlarca insan Almanya'yı terk etti... Almanlar en çok İsviçre'ye göç ediyor

Almanların göç ettikleri yerlere bakıldığında çoğunun çok uzağa gitmediği görülüyor. İsviçre 20.000'den fazla göçmenle en popüler yer olurken, 2022 yılında Almanya'yı toplam 1.2 milyon kişi terk etti.

Almanya'da göç çok tartışılan bir konu. Federal İstatistik Dairesi tarafından açıklanan verilere göre, 2022 yılında 268.167'si Alman vatandaşı olmak üzere yaklaşık 1,2 milyon kişi Almanya'yı terk etti.

Almanların göç ettikleri yerlere bakıldığında çoğunun çok uzağa gitmediği görülüyor. İsviçre 20.000'den fazla göçmenle en popüler yer olurken, onu Avusturya ve ABD takip ediyor. Göçmenlerin genellikle genç ve yüksek vasıflı oldukları, daha iyi kariyer fırsatları ya da farklı bir yaşam tarzı aradıkları görülüyor.

Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, Almanya'dan göç edenlerin çoğunun 25 ila 39 yaşları arasında ve üniversite mezunu olduğunu gösteriyor. Mesleki nedenler birçokları için en önemli öncelik olsa da farklı bir yaşam tarzı arayışı da ülkeyi terk etmek için önemli bir neden oluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT