Milyonlarca evin mutfağını süslüyordu, şirket iflas ettiğini açıkladı

Milyonlarca evin mutfağını süslüyordu, şirket iflas ettiğini açıkladı

Kuzey Ren Vestfalya'nın Wesco adlı aile şirketinin ürünleri yıllarca pek çok mutfağı süslüyordu. Sauerland bölgesinin geleneksel şirketi iflas ettiğini açıkladı.

Kuzey Ren Vestfalya bölgesinin köklü şirketi Wesco, 1867’den beri süregelen faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Uzun yıllar boyunca mutfakları süsleyen ürünleriyle tanınan aile şirketi iflas işlemleri için başvuruda bulundu.

M. Westermann & Co. GmbH’de gerçekleştirilen yatırım sürecinin başarısız olması üzerine, şirketin 80 çalışanı işten çıkarıldı. İflas yöneticisi Andres Partner, tasfiye sürecini yürütecek 30 kişilik bir ekibin görevde kalacağını duyurdu.

NEDEN İFLAS SÜRECİNE GİRDİ

Artan malzeme ve enerji maliyetleri özellikle Ukrayna’daki savaşın etkisiyle, iflasın başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Wesco, bu maliyet artışlarını müşterilere yansıtamadı ve satışlarda düşüş yaşandı.

Şirket depo yönetimini ve personel düzenlemelerini optimize etmeye çalıştı, ancak bu çabalar yeterli olmadı. Şimdi, şirketin geleceği için yeniden konumlandırılmasına yardımcı olacak bir yeniden yapılanma süreci başlatıldı.

MİLYONLARCA EVİ SÜSLÜYORDU

Wesco’nun İspanya ve Hollanda’daki iştirakleri de ekonomik sorunlardan etkilendi ve faaliyetlerini durdurdu. Şirketin ticari marka hakları, web sitesi ve online mağaza hakları başka bir şirket tarafından satın alındı.

Wesco’nun iflası, Kuzey Ren Vestfalya bölgesinde ve ötesinde tanınan bir markanın sonunu işaret ediyor. Şirketin mutfak aksesuarları ve çöp kutuları gibi yaklaşık 60 farklı tasarım ürünü, milyonlarca evde yerini almıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT