Milyarlara rağmen sorun büyüyor: Mülteciler için 23 milyar avro

Milyarlara rağmen sorun büyüyor: Mülteciler için 23 milyar avro

Federal Almanya geçen yıl mülteciler için toplam 23 milyar avro harcama yaptı. Bu tutarın 8,4 milyarı “mültecileri göçe zorlayan nedenlerle mücadelede” kullanıldı.

Alman hükümetinin, eyalet hükümetlerine ve yerel yönetimlere geçen yıl sığınmacı, mülteci ve onların uyum çalışmalarına katkı olarak 6 milyar 300 milyon avro tutarında mali destek sağladığı ortaya çıktı. Deutsche Welle Türkçe’ye göre, Berlin'de yapılan açıklamada, federal hükümetin bu tutarın dışında mülteciler için 16 milyar 800 milyon avroluk harcama yaptığına da dikkat çekildi.

Eyaletlere aktarılan kaynağın 2 milyar 400 milyon avroluk kısmı, uyum çalışmalarında kullanıldı. Mültecilerin barınma ve ısınma masrafları için de yaklaşık 1 milyar 9 milyon avro ödeme yapıldı.

GÖÇE ZORLAYAN NEDENLERLE MÜCADELE 

Hükümetin açıklamasına göre söz konusu harcamaların 8 milyar 400 milyon avroluk kısmı mültecileri göçe zorlayan nedenlerle mücadelede kullanıldı.

Buna göre geçen yıl Almanya mülteciler için toplam 23 milyar avrodan fazla harcama yaptı. 

Federal hükümetten yapılan açıklamada, bazı eyaletlerin söz konusu yardımları yetersiz bulduğu ve daha fazla maddi destek talep ettikleri de ifade edildi.

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT
1 Yorum