Milli motosikletçiler piste çıkıyor

Milli motosikletçiler piste çıkıyor

Milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu ve Can Öncü, Avustralya'daki şampiyonada sezonun ilk mücadelesine çıkacak.

ANKARA - Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası, Can Öncü ise Dünya Supersport Şampiyonası'nda yeni sezonu Avustralya'da açacak.

Toprak ve Can 29 Şubat-1 Mart tarihlerinde 13 ayaktan oluşan superbike ve supersport şampiyonalarında sezonun ilk mücadelesinde Avustralya'daki Phillip Adası'nda piste çıkacak.

Dünya Superbike Şampiyonası'nın favori isimleri arasında yer alan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, yeni takımı ile podyum kovalayacak. 23 yaşındaki milli motosikletçi Toprak, 2019 yılında yarışlar ve superpole mücadelelerinde 13 kez podyuma çıkarak en iyi bağımsız pilot unvanını elde etmişti.

Milli sporcu Toprak, iki sezondur mücadele ettiği şampiyonada 61 kez start alırken, 2 yarışı birincilikle, 4 yarışı ikincilikle, 9 yarışı da üçüncülükle tamamladı ve 3 kez de en iyi pist turuna imza attı.

Toprak, 2019'da Fransa ayağındaki ilk yarışta birinci olarak superbike'ta yarış kazanan ilk Türk motosikletçi unvanını almıştı. 

Can Öncü ilk kez supersportta yarışacak

Motor sporlarındaki genç yeteneklerden Can Öncü ise ilk kez Dünya Supersport Şampiyonası'nda piste çıkacak.

16 yaşındaki Can, bu organizasyonda 5 kez şampiyon olan Kenan Sofuoğlu'ndan sonra Avustralya'da Turkish Racing takımıyla ay-yıldızlı bayrağı temsil edecek.

Moto3 tarihinde en genç yarış kazanan pilot unvanını elinde tutan Can, Red Bull MotoGP Kupası'nda da şampiyon olmuştu.  

 

HABERE YORUM KAT