Milletvekilleri geçinemiyormuş

Milletvekilleri geçinemiyormuş

AKP'li TBMM Başkanı Mustafa Şentop, net 22 bin 200 lira maaş alan vekillerin geçim sıkıntısı çektiğini iddia ederek, “Toplu ulaşım aracıyla Meclis’e gelen var” dedi.

ANKARA - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu açıklamayı Habertürk TV canlı yayınında yaptı. 1980 ve 1990'lı yıllarda milletvekillerine, memura yapılan zamların üzerinde ilave zam yapıldığını söyleyen Şentop,2002 yılından bu yana vekillere ilave zam verilmediğini, lojmanlarının da satıldığını ifade etti. Birçok milletvekilinin Ankara'da kirada oturduğunu kaydeden Mustafa Şentop, milletvekili maaşlarının yüksekliğiyle ilgili çeşitli açıklamalar yapıldığını, ancak vekillerin yüksek boyutlara ulaşan harcamalarını kimsenin dile getirmediğini belirterek şöyle konuştu:

‘MİSAFİR AĞIRLIYORLAR'

“Milletvekilleri malum hafta içi Ankara'da, hafta sonu memleketlerine gidiyorlar. Sadece gidiş-gelişle ilgili çok yüksek harcamaları var. Meclis'te milletvekillerini ziyarete gelenler harcamalarını kendi ödemiyor. Biliyorum ki birçok arkadaşımız seçmenleri otellerde misafir etme, hastane masraflarını ödeme gibi harcamalar yapıyor. Vekil olmadan önce, şimdiki maaşının üçte biri kadar maaşıyla geçinirken, milletvekili olduktan sonra geçinemiyor. Kendilerine araç tahsisi yok. Meclis'e toplu taşıma araçları ile gelip giden milletvekillerimiz var.”

Program sunucusunun, “Milletvekili maaşı 22 bin 200 lira. Yine de yetersiz mi buluyorsunuz?” sorusuna “Yok, yetersiz demiyorum” cevabını veren Şentop, “Bir saniye ben de bir bakayım” diyerek cep telefonundan maaş miktarına araştırdı. Telefonundan bu bilgiye ulaşamayan Şentop, “Milletvekili maaşını asgari ücretle ifade ederseniz, milletvekillerine de asgari ücret maaş verilsin, yaşayabilen varsa gelsin milletvekilliği yapsın o zaman” dedi. Şentop, 3 bin nüfuslu bir kasabada babasının evinde oturup asgari ücretle çalışan, ancak giderleri maaşının yarısına bile ulaşmayan bir işçinin tasarruf dahi yapabileceğini, ancak giderleri çok yüksek olan vekillerin aldıkları maaşlarla geçim sıkıntısı çektiklerini dile getirdi. SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
1 Yorum