Milletvekili aday listeleri için geri sayım

Milletvekili aday listeleri için geri sayım

14 Mayıs 2023'te yapılacak milletvekili genel seçimleri takvimi işliyor. Partiler bugün saat 17.00'ye kadar milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim edecek

Seçime sayılı günler kala takvim işlemeye devam ediyor. 14 Mayıs milletvekili seçimleri için partiler bugün saat 17.00'ye kadan Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini vermek zorunda. 

Parti genel merkezlerinde listeler için yoğun bir mesai var. Gözler AK Parti ve CHP'nin vereceği aday listelerinde olacak.

AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği üst komsiyon, çalışmalarında sona yaklaştı. 3 dönem kuralını uygulama kararı alan AK Parti'de, birçok isim listede yer almayacak. Kabinede yer alan isimler, listelerde ilk sıradan milletvekili adayı gösterilecek.

NVT'nin Ankara'daki kulislere dayandırdığı haberine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, içişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Kayseri'den milletvekili adayı olacak. 

AK Parti listelerinde Demorkatik Sol Parti adayları için az iki aday için yer açacak. Cumhur ittifakı ortağı Büyük Birlik Partisi ise seçime kendi listeleriyle girecek.

 

HABERE YORUM KAT