Merz göç politikasıyla ilgili konuştu: Tüm bunlar geçici
Federal Şansölye Friedrich Merz, Alman göç politikasının sıkılaştırılmasını savunurken bunun geçici olduğunu vurguladı.
Berlin'de düzenlenen yaz basın toplantısında konuşan Merz, "Şehirlerimizi ve topluluklarımızı, bir bütün olarak toplumumuzu düzensiz göçle aşırı yüklemeye devam etmememiz gerektiği konusunda hemfikiriz, bu nedenle düzeltmeleri başlattık" dedi. Merz, yeni hükümetin göreve geldiği ilk günden bu yana artırılan sınır kontrollerinin etkisini gösterdiğini söyledi.
Kontroller geçici
Merz ayrıca şunları vurguladı:
"Almanya'da şu anda yaptığımız şey sadece geçici, bunu biliyoruz, Federal İçişleri Bakanı da bunu biliyor. Ancak Avrupa'da dış sınırlar daha iyi korunmadığı sürece bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Uzun vadede ise düzensiz göç ancak Avrupa Birliği içerisinde birlikte çözülebilir."
Mayıs ayı başında CSU'lu Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, Alman sınırlarında kontrollerin arttırılması ve sığınmacıların geri çevrilmesi talimatını vermişti. Polonya bunu eleştirmiş ve buna karşılık olarak geçici sınır kontrolleri getirmişti.
ARTI49